Moosimaasikaga tuleb kiirustada

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turul müüdav Eesti maasikas.
Turul müüdav Eesti maasikas. Foto: Rivo Veski

Turgudel maasikatega kauplevad müüjad soovitavad moosimaasika ostmiseks rahakoti valmis panna, sest mari hakkab juba praegu väiksemaks muutuma.

Ahja talust pärit 2,80-eurose kilohinnaga Polka maasikaid Keskturul müünud Eveli ütles, et moosimaasikas tuleb juba praegu ära osta. «Ilmad on kehvad ja maasikaid jätkub ehk vaid paariks nädalaks, kui sedagi,» ütles ta.

Teine Põlvamaa maasikakasvataja Ülle Kasepuu ütles, et tänavusel maasikahooajal ei saagi suurt vahet teha moosi- ja söögimaasikal. «Moosimaasikat juba müüakse kõrvuti suuremate marjadega ja ilmad ei paista suurte marjade uut tulekut soosivat,» lausus Kasepuu.

Valgamaa maasikaid Keskturul müünud meesmüüja küsis marjade kilo eest 3,50 eurot. «Sort on Sonata. See on vastupidavam ja seda müüakse ilmselt veel ka augustis. Polka aeg saab aga juba varsti otsa,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles