Soojad ilmad panid Eesti jäätisetehased tööle kolmes vahetuses

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töö Premia jäätisetehases.
Töö Premia jäätisetehases. Foto: Liis Treimann

Nii Premia kui Balbiino jäätisetehased töötavad praeguste ilusate suveilmadega kolmes vahetuses ja toodavad ühes päevas kokku üle 40 tonni jäätist.

Premia turundusdirektori Katre Kõvaski sõnul käib neil kolmes vahetuses tootmine tegelikult juba aprillist alates. Täistuuridel ehk ka laupäeval-pühapäeval ning öösiti jätkatakse augustini välja.

Sel kuul peaks Tallinnas Peterburi teel asuvast jäätisetehasest tulema 1000 tonni jääkülma maiust. Eesti jäätisesõpradele jääb sellest toodangust kolmandik, ülejäänu läheb naaberriikidesse.

Seda, et praegu on jäätisetehases kibekiired ajad, tunnistas ka Balbiino müügidirektor Hindrek Männik.

«Soe ilm on meie kõige suurem sponsor. Juuli on alanud väga tublisti – meil on olnud pea kolmekordne müügikasv,» märkis ta.

Kõige minevamad jäätised on praegu väikesed topsi- või pulgajäätised. Premia eelmiste aastate müügihiti «Väikese Tomi» on troonilt tõuganud uus «Eriti suur ja rammus koorejäätis». Männik tõi Balbiino valikust ja eestlaste üldise lemmikuna välja vahvlitopsis koorejäätised.

Kui uskuda tootjaid, siis saab need lemmikud ja teisedki jäätised praegu kätte pea sama hinnaga, mis varem.

«Ega siin seda jäätisehinda üles ei saa tõsta, sest ikkagi tarbija määrab hinna,» ütles Männik ja lisas, et suuremat hinnatõusu pole jäätiste seas olnud ka viimastel aastatel.

Kõvask lisas, et viimase nelja aasta jooksul on jäätiste hinnad pisut tõusnud, kuna toorained on läinud kallimaks, kuid hüppelist hinnatõusu ei ole toimunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles