Lugeja küsib: kas rongi võib kaasa võtta rolleri?

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roller.
Roller. Foto: Toomas Huik

«Kas rolleri võib rongi kaasa võtta? Nägin, kuidas teismeline veeretas rollerit rongist maha ja tekkis selline küsimus. Järgmiseks tulevad äkki mootorratturid ka rongi?» küsib toimetuse poole pöördunud lugeja.

Vastab Elroni infospetsialist Raili Maarja Mänd.

Vastavalt Elroni reisijateveo eeskirjale ei ole rolleri vedamine me rongides üldjuhul lubatud. Üldjuhul seepärast, et ilmselt võib poest ostetud uhiuue rolleri käsipagasina koju viia küll, seda muidugi juhul, kui ostetud rolleri pakendi kolme mõõtme (pikkus, laius, kõrgus) summa ei ületa 200 sentimeetrit ning kaal ei ületa 40 kilogrammi. Kuna rolleri vedamine rongis ei ole lubatud, siis tavapäraselt palutakse rolleriga reisijal rongist lahkuda.

Jalgrattad, rulad, rulluisud ja tõukerattad on rongi lubatud, kuid nende sihtotstarbeline kasutamine rongides on keelatud – seda nii uljaspea enese kui ka kaasreisijate tervise huvides (kujutate ilmselt ette, mis juhtub ratastel veereva inimesega äkkpidurdavas rongis?).

Rongidesse võib kaasa võtta jalgrattad, suusad, lapsevankrid ja -kärud, abivahendid liikumispuudega reisijale, kuid neid on keelatud asetada reisijatele määratud istekohtadele ja kohtadesse, kus need võivad takistada teiste isikute liikumist.

Jalgratas tuleb rongis paigutada selleks ettenähtud rattahoidjasse ning veenduda, et ratas on kindlat kinnitatud. Jalgrattahoidjas vaba hoiukoha puudumisel hoitakse jalgratast rongis sissepääsualas, tingimusel, et see ei takista teiste isikute liikumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles