Kümme reeglit, mille vastu ei tohiks poes käies eksida

Triin Ärm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laste ostukärudes sõidutamine võib olla ohtlik.
Laste ostukärudes sõidutamine võib olla ohtlik. Foto: Panther Media/Scanpix

Aeg-ajalt peab igaüks oma jala kaupluse ukse vahelt sisse pistma, kuid mitte alati ei pruugi see olla meeldiv kogemus. 

Parema keskkonna loomiseks tuleks järgida vaid mõnda lihtsat reeglit, kirjutab News.com.au.

Ära jäta ostukäru parkimisplatsile

Parkimisplatsile vedelema jäetud kärud jäävad sageli teistele ostlejatele ette. Näiteks võivad autoga poodi tulnud inimesed oma sõiduriistaga kärudele otsa tagurdada ja selle peale vihastada.

Lõpeta keset parkimisplatsi jalutamine

Kui sa ei ole just superkangelane, ei maksa arvata, et suudad paari sekundiga auto eest ära hüpata. Proovi hoida tee serva ning vaata, kus ka teised kõnnivad. Ära eksle üksinda keset autodele mõeldud teed.

Seisa eskalaatoril õigel pool

Ühelt poolt minnakse üles, teiselt poolt tullakse alla. Olles ainuke valel pool seisja, pidurdad ka üldist liiklemist, sest teised inimesed ei pääse mööda.

Ära tiku kogu kraamiga ekpresskassasse

Kui kassasse on lubatud tulla vaid 15 tootega, pea sellest kinni. Isegi kui paned tooted eraldi väikestesse kilekottidesse ja hiljem ühte suuremasse, ei moodusta need kokku ühte toodet.

Pane asjad õigetesse kohtadesse tagasi

Külmutatud pitsa koht ei ole šampoonipudelite vahel. Kes peaks tahtma seda toitu veel hiljem osta ja süüa?

Järjekorras seistes hoia pikemat vahet

Eesseisja ostetud asju ei jää vähemaks, kui tema külje alla pugeda. Jäta inimesele nii palju ruumi, et ta saaks vähemalt paar sammu ette või taha liikuda. 

Suhtu kassapidajasse viisakalt

Ebaviisakas oleks rääkida näiteks samal ajal telefoniga, kui kassiir alles sinu valitud tooteid läbi lööb. Samuti ei maksa hakata vaidlema soodustuse pärast, kui see on juba lõppenud. Osta see 35 senti kallim nõudepesuvahend ära, see ei ole nii suur kaotus.

Ära pidurda järjekorda

Järjekorras seistes ei maksa mõne ostunimekirja paigutatud toote pärast tagasi jooksma hakata, sest sel juhul peavad kõik teised järjekorras seisjad ka ootama. Mõttekam oleks lugeda nimekiri läbi näiteks enne tasumist.

Tee ära need asjad, mis sul endal võimalik on

Suudad oma banaanid juba enne kassat ära kaaluda? Tee seda, kui see on poes lubatud. Nii kergendad kassapidaja tööd ning järjekord liigub samuti sujuvamalt.

Parkimiskohta otsides ära jälita inimesi

Kui sõidad oma autoga alla kümne kilomeetri tunnis kellegi järel, võib see tunduda üsnagi kahtlane. Püüa leida parkimiskoht ilma inimesi hirmutamata või ürita teha seda võimalikult kiiresti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles