Kümme suurimat viga, mida putukatõrjevahendite kasutamisel tehakse

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sääsetõrjevahendite valik.
Sääsetõrjevahendite valik. Foto: Tarbija24

Lisaks sellele, et putukad on tüütud, levitavad nad ka viiruseid ja haigusi, mistõttu tasub teada, kuidas end nende eest õigesti kaitsta.

Putukatõrjevahendid annavad õnneks võimaluse end putukate eest teatud määral kaitsta – paraku küll mitte täielikult, kirjutab womenshealthmag.com. Jälgi pihustamisel alati kümmet järgnevat punkti.

1. Sa pihustad vahendit toas.

Mine pihustamiseks õue. Toas on märksa suurem oht, et hingad mürgiseid kemikaale sisse. Õues on tuuleiil n-ö looduslik ventilaator, mis vähendab mürkide sissehingamise riski.

2. Sa pihustad kohe kõige kangemat vahendit.

Alustama peaks lahjemate peletusmürkidega. Pea meeles, et kui sa näiteks grillid aias, siis ära kasuta tõrjevahendeid, mis on mõeldud metsas matkamiseks.

3. Sa pihustad vedelikku endale näkku.

Silmade ärrituse vältimiseks ja selleks, et mürgised kemikaalid ei satuks suhu ja ninna, tuleks vältida tõrjevahendi pihustamist otse näkku. Lase vedelikku enne oma peopesadele ja määri seejärel õrnalt näonahale.

4. Sa unustad ära juuksed.

Mõnel putukal, eriti puukidel, on eriti vastik harjumus ronida erinevatesse paikadesse n-ö peitu. Seega tasub ka juustele ainet piserdada.

5. Sa ei piserda ainet kehale enne riietumist.

Selleks et olla kindel, et ka kõige õrnemad kohad nagu reie siseküljed või pahkluud saaksid kaitsekihi, tuleks vahendit kanda peale ka enne riietumist. See on ainus viis, kuidas saada täielikku kaitset.

6. Sa ei piserda vahendit riietele.

Seda võib pidada eriliseks ettevaatusabinõuks. Isegi, kui su nahk on mingi riidega kaetud, siis mõnes piirkonnas võib ka riietele väikse kaitsekihi peale pritsida. Pese lihtsalt hiljem kohe riided puhtaks.

7. Sa ei lähe pärast kodus duši alla.

Võisid kogemata endale halbu kemikaale liiga palju peale lasta ja oleks oluline end jälle puhtaks pesta.

8. Sa kasutad kaks-toodet-ühes versioone.

Ei ole soovitatav kasutada tooteid, mis lubavad lisaks putukate eemale peletamisele näiteks ka päikese eest kaitset pakkuda. Päikesekreemi peab märksa rohkem ja tihedamini kehale kandma.

9. Sa lased vahendit liiga palju.

Putukatõrjevahendite puhul ei kehti ütlemine «mida rohkem, seda uhkem». Neil vahenditel on teatud kindel efektiivsus, mis ei suurene, kui seda rohkem panna.

10. Sa pihustad vahendit kas liiga lähedalt või kaugelt.

Jäta enda ja pudeli vahele mõistlikult ruumi. Sa tahad olla kindel, et su nahal on piisavalt kaitset.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles