Mobiilioperaatorid tahavad eelnõu abil piirata spämmkõnesid

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiiltelefon.
Mobiiltelefon. Foto: Raigo Pajula

Homme annavad Eesti telekomifirmade juhid Riigikogu majanduskomisjoni esimehele Arto Aasale üle ettepanekud elektroonilise side seaduse muutmiseks, mis piiraks soovimatute müügikõnede ehk telefonispämmi kasutamist teenuste ja toodete müügiks.

Väljatöötatud ettepanekute kohaselt ei tohiks edaspidi olla lubatud müügikõnede tegemine suvaliselt valitud numbritele ja ühtlasi peaks loodama ühine riiklikult hallatav andmebaas, kuhu inimene saab oma numbri lisada ja sellega edaspidi telefonimüügist vabaneda.

Hetkel on seaduse järgi nimeline reklaam lubatud e-posti või SMS-i teel inimese nõusolekul, aga helistada võib suvaliselt valitud numbritele. Praeguseks on tuhanded häiritud inimesed pöördunud sideettevõtete poole sooviga, et nende numbritele enam eri firmade müügikõnesid ei tuleks.

Eelnõu vastuvõtmiseks on vajalik majanduskomisjoni toetus ja seadusemuudatuse jõustumiseks poolthäälte enamus Riigikogus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles