Viis olukorda koristamisel, kus ei tohi äädikat kasutada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Äädikas on küll imetore vahend, mis tuleb abiks mitmete majapidamistööde juures, kuid on olukordi, kus seda kasutada ei tohi.

Äädikaga saab plekke eemaldada, aknaid pesta, pesu värskendada ja palju muud. Pealegi on see väga odav ja looduslik. Kuna see on happeline, ei saa seda aga päris igas olukorras kasutada, hurjutab Woman’s Day.

  1. Graniidist ja marmorist pindadel - äädikas võib söövitada naturaalse kivi sisse inetud plekid.
  2. Munaplekil – kui sul tilgub muna põrandale või mõni huligaan loobib munadega su maja, siis ära looda, et äädikas aitab. Äädika happelisus paneb muna paatuma ja selle plekke on veelgi raskem välja saada.
  3. Triikrauas – ära kasuta triikraua puhastamisel äädikat, mis võib seadet seest kahjustada. Mõnikord soovitatakse katlakivi äädikaga eemalda, kuid seda nippi ei saa kasutada triikraua puhastamisel.
  4. Puitpõrandal – inimeste kogemused on selle puhul erinevad ja ühtset vastust pole. Mõni võib kinnitada, et tema täispuidust põrandale mõjub äädikaga puhastamine väga hästi, kuid teine väidab vastu, et äädikas rikkus puidu kauni välimuse. Enne kui asud äädikalahusega põrandat pesema, testi seda kohas, kust plekk kohe silma ei hakka.
  5. Teatud kangekaelsetel plekkidel – muru-, tindi-, jäätise- ja vereplekk, mis on kangasse oma jälje jätnud, ei tule ära ka äädika abiga. Selle asemel, et plekki sisse nühkida, kasuta spetsiaalset plekieemaldusvahendit.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles