Eesti taksofirma autoparki lisandus Tesla

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla elektriauto.
Tesla elektriauto. Foto: Martin Ilustrumm

Tunamullu kevadel Tartus elektriautodega tegevust alustanud taksofirma Elektritakso parki lisandus hetkel maailma moodsaim masin Tesla Model S.

Taksoteenust ettevõte sõidukiga ei paku, küll aga saab selle tellida transfeerteenuse raames. Näiteks Tallinn-Tartu transfeeri hinnaks on 120 eurot, tunni kaupa tellides on hinnaks 40 eurot tund aega + km. Tellides rohkemaks kui kolm tundi on hind kokkuleppel. Teslat pakutakse vaid koos juhiga.

Elektritakso juhatuse esimees Ermo Kontson rääkis, et elektriauto sai tellitud talvel veebruaris. «See soov on algusest peale olnud, kui Elektritakso idee tuli. Loogiline oleks, et Elektritakso kasutab selliseid autosid,» ütles ta.

Praeguseks on Kontsoni sõnul Teslaga sõidetud umbes 1500 km. «Pärnu vahet on päris palju käidud,» lausus ta ja täpsustas, et uut teenust ei ole väga palju jõutud veel pakkuda. Rohkem on masinat kasutatud oma tarbeks.

Küll aga on Teslat kinni pandud juba pulmadeks. «Pulmadeks sobib ta väga hästi,» kinnitas Kontson. «Minu arvates on tegu maailma parima autoga,» on mees elektriautoga rahul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles