Vaata, millistelt riikidelt taotleb Eesti viisavabadust

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keenia.
Keenia. Foto: jt.ee

Eesti kodanikud saavad viisavabalt reisida 120 riiki ning läbirääkimised käivad praegu veel mitme riigiga.

Välisministeeriumi pressiesindaja Helena Nõmmiku sõnul on Eesti hetkel ühepoolselt taotlemas viisavabadust Lõuna-Aafrika Vabariigilt, Namiibialt, Sambialt ja Keenialt.

Samal ajal peab Euroopa Liit kõikide EL-i liikmesriikide nimel läbirääkimisi kahepoolse viisavabaduslepingu sõlmimiseks Araabia Ühendemiraatidega, Belauga, Ida-Timoriga, Marshalli saartega, Nauruga, Saalomoni saartega, Samoaga ning Tonga ja Tuvaluga.

«Viisanõudest vabastus hakkab kehtima kõikidele Euroopa Liidu kodanikele eespool nimetatud riikidesse ja nimetatud riikide kodanikele, peale ELiga viisavabaduslepingu sõlmimist ja jõustumist,» selgitas Nõmmik.

Kahepoolsete viisavabaduslepingute sõlmimise osas peab läbirääkimisi ELi liikmesriikide nimel Euroopa Komisjon.

Alates 25. juunist saavad Eesti kodanikud viisavabalt reisida Mongooliasse kas turismi või ettevõtluse eesmärgil ning viibida seal viisata kuni 30 päeva. Käesoleva aasta jaanuaris avanes Eesti kodanikele võimalus viisavabalt reisida Taisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles