Lugeja küsib: miks on joogivesi Estonian Airi pardal nii kallis?

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Söömine lennuki pardal.
Söömine lennuki pardal. Foto: Panther Media / Scanpix

«Miks maksab joogivesi lennuki pardal nii palju? Estonian Airi pardal maksis pudel vett 2 eurot. Kui inimesel tekib vajadus juua vett, näiteks tekib meeletu joogijanu või on vaja ravimeid võtta, siis kas on võimalus ka tasuta vett lennu ajal küsida? Kust ma pean siis vett ostma, kui käsipagasisse vedelikke võtta ei tohi?» küsis lugeja.

Vastab Estonian Airi pressiesindaja Ilona Eskelinen:

Joogivee ja ka teiste kaupade pardale jõudmise teekond on märksa keerulisem kui sarnaste toodete jõudmine tavapoodi. Sellest ka kaupade hinnavahe. Näiteks mõjutab pardatoodete hinnakujunemist keeruline laadimisprotsess, pakendamine spetsiaalsetesse kärudesse, turvakontroll, tollipaberite vormistamine, kaupade inventeerimine iga lennu järel jpm.

Äri- ja paindlikus turistiklassis on joogid ja söögid hinna sees. Turistiklassi reisijale müüakse jooke-sööke, sealhulgas joogivett pardamenüüs kehtestatud hinnakirja alusel.  Samas, kui reisijal tekib pardal olles vajadus rohu võtmiseks või ilmneb terviseprobleem, antakse vett tasuta. Sellisel juhul palume kindlasti pöörduda pardapersonali poole, kel on vajalikud oskused reisijale abi osutamiseks.

Neile, kes soovitavad oma veepudeliga pardale tulla, soovitame vett osta peale turvakontrolli läbimist terminalis asuvast poest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles