Balti jaama Selveri müüjad on hädas vargil käivate kodututega

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti jaama Selver.
Balti jaama Selver. Foto: Selver.

Balti jaama Selveri toidupoes on sealsete töötajate sõnutsi probleeme piirkonnas ringiluusivate kodututest varastega, kelle saagiks lähevad peamiselt lahja alkohol ja väiksemad snäkid.

Balti jaama Selveri toidupoe müüja rääkis Postimehe ajakirjanikule, et poe töötajad peavad sageli silmitsi seisma asotsiaalse taustaga inimeste vargustega. «Põhiliselt varastatakse lahjat alkoholi ja väiksemaid snäkke. Need on paigutatud kassadele lähemalasuvatele riiulitele,» rääkis müüja, kes puutub igapäevaselt Balti jaama ooteruumis ja Selveri poepinnal ringiluusivate joobes inimestega kokku.

Poes taaravastuvõtus töötava mehe sõnul on kodutud püüdnud taaraautomaadi ruumigi sisse minna, lootuses sealt mõne täis pudeli leida. «Vahepeal on see uks meil lahti ja siis on mõni siia ära eksinud,» jutustas mees.

Selveri avalike suhete juhi Annika Vilu sõnutsi on pikanäpumeestega probleeme igal pool Eestis. «See pole ühe konkreetse kaupluse või piirkonna eripära. Seejuures varaste välimus ja käitumine nende kavatsusi enamasti ei reeda,» ütles Vilu.

Toidupoest varastajad panevad kaupa pihta kas enda tarveks või edasimüümiseks. «Enamasti langeb saagiks väike, kuid hinnaline toode – näiteks kosmeetika ja alkohol. Turvatöötajad teevad klientide, töötajate ja kaupluse vara säilitamiseks head tööd ning vargused avastatakse sageli. Ebaausate inimestega tegeleb edasi politsei,» selgitas Vilu.

 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles