Sügisest praamiliiklust nõutakse tihedamaks

Triin Ärm
, Tarbija24 reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praamiga saab sõita saartele.
Praamiga saab sõita saartele. Foto: Egert Kamenik/Postimees

Saaremaa Ettevõtjate Liit ning Saaremaa Omavalitsuste Liit pöördusid majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi poole, sest septembris-oktoobris Virtsu-Kuivastu liinil ühe tunni ja 10-minutilise vahega sõitvad praamid ei rahulda saarte kogukonna vajadusi.

Pöördujad tuginevad üleveo statistikale, mis on eriti järsult tõusnud just sügiskuudel 2013. aastal, kirjutab Meie Maa

«Me ei pea normaalseks olukorda, kus vähemalt kord aastas tuleb meil võidelda oma ellujäämise eest saarel,» kirjutasid Saaremaa Ettevõtjate Liidu, Saaremaa Omavalitsuste Liidu ja SA Saaremaa Turism esindajad ministeeriumile saadetud avalikus pöördumises.

Uute laevade investeeringu tähtsus kogukonnale ei ole leidnud nende arvates riigi poolt veel täit mõistmist ja vedaja otsib aktiivselt väljapääsu raskest majandusseisust, mis võib viia uute laevade äraviimiseni liinidelt.

«See on saarte kogukonna narrimine. Need reisid on hädavajalikud normaalse rütmiga ja pideva ühenduvuse hoidmiseks aastaringselt, sest ettevõtlus ja elu toimub ning peab arenema saartel aastaringselt, mitte ainult suvekuudel, kui meid külastavad turistid,» leidsid ministeeriumi poole pöördujad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles