Kümme viisi, kuidas grillimisel raha kokku hoida

Triin Ärm
, Tarbija24 reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisaks lihale saab grillida muudki.
Lisaks lihale saab grillida muudki. Foto: PantherMedia

Paljudele meeldib veeta suvepuhkus sõprade ja perega ning sinna juurde käib sageli ka grillimine, mis võib suurema seltskonna puhul muutuda aga üsna kulukaks ettevõtmiseks. 

Nippe selle kohta, kuidas korraldada grillipidu või küpsetada nii liha, kala kui ka köögivilju väiksemas sõpraderingis nii, et sellele ei kuluks kogu kuu eelarve või puhkuseraha, jagab veebiportaal Amerianki.  

Laienda menüüd

Sageli mõeldakse grillliha all ribsid või rinnatükki, aga need võivad olla üsna kallid. Hoia raha kokku valides toidud, millest vaid osa on grillitud, näiteks hamburgerid või hot dog'id. Kotletid ja viinerid maksavad tunduvalt vähem.

Tee ise

Peaaegu alati on odavam teha asjad ise, mitte osta poelettidelt valimistooteid. Samas läheb näiteks ise kotlettide tegemiseks palju kauem aega. Nii tundubki mugavam neid poest osta. Tegelikult on aga palju soodsam soetada näiteks hakkliha ja sellele ise maitseained juurde segada.

Palu sõpradel midagi kaasa võtta

Kui otsustad koos sõpradega grillida, võid näiteks ise pearoa valmistada  ja paluda tuttavatel kõrvalroogadega tegelda.

Hoia allahindlustel silma peal

Suuremad toidupoed korraldavad suveperioodidel sooduskampaaniaid, kust võid leida grillimiseks vajaminevat tavahindadest odavamalt.

Külasta odavaid poode   

Käi näiteks poodides, milles tuleb iga ostu eest tasuda vaid euro. Sealt võiks soetada suuremates kogustes ühekordselt kasutatavaid toidunõusid ja söögiriistu.

Osta hulgi

Kui plaanid osta suuremates kogustes liha või köögivilju, käi kindlasti enne läbi hulgimüügist, sest sealt võid leida suuremaid koguseid ja parema hinnaga kui supermarketist.

Anna lastele joogiks vett

Grillimise ajal või enne seda õues ringi jooksnud lapsed vajavad rohkem värsket joogivett kui suhkrurikkaid karastusjooke. Ära sega hulka siirupit, vaid jäta veekannu juurde jääkuubikuid, mida lapsed saaksid soovi korral oma veele lisada.

Palu sõpradel joogid ise kaasa võtta

Alkohol võib röövida suure osa grillimiseks mõeldud rahast, mistõttu selgita sõpradele, et nad peaksid endale meelepärased joogid koosviibimisele ise kaasa võtma.

Kirjuta joogitopsidele nimed

Inimesed kipuvad topse kaotama, aga nimega topse on lihtsam üles leida ning nii saab neid õhtu jooksul mitu korda kasutada.  

Mõtle, mida ülejääkidega teha

Oled kunagi pärast pidu mõtisklenud, mida kogu ülejäänud toiduga teha? Kindlasti oled söönud mõnes peost üle jäänud liha veel mitu päeva. Kas aga suudaksid süüa nii ka küpsetatud ube või puuviljasalatit? Kuigi grilliõhtul ei tohiks toidust puudu tulla, võib ka liigne varumine kalliks maksma minna. Tee realistlikud plaanid, sest nende põhjal tegutsedes toitu tõenäoliselt puudu ei jää.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles