Linnanmäki sulges pärast surmajuhtumi teadet atraktsiooni

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnanmäki atraktsioon Kirnu.
Linnanmäki atraktsioon Kirnu. Foto: Wikimedia

Helsingis asuva Linnanmäki juhid otsustasid lõbustuspargis sulgeda atraktsiooni nimega Kirnu, kui kuulsid esmaspäeval teateid, et samalaadsel sõidul sai Hispaanias üks külastaja surma.

Lõbustuspargi teatel jääb atraktsioon suletuks, kuni ametnikud on uurinud, mis teises riigis õnnetuse põhjustas, vahendab Yle.

Kirnu suutis proovile panna ka kõige andunumate ja julgemate lõbustuspargi fännide närvid. Linnanmäki esindajate sõnul ei näidanud teisipäevane rutiinne turvakontroll, et atraktsioonil esineks mingeid mehaanilisi rikkeid. Sellegipoolest jääb Kirnu esialgu suletuks.

«Me jätame atraktsiooni suletuks, kuni me teame, mis Hispaanias õnnetuse põhjustas. Me loodame vastuseid leida päeva jooksul,» ütles Linnanmäki tegevjuht Pia Adlivankin.

Adlivankini sõnul ei ole uurijad varem surmajuhtumist selle atraktsiooni puhul kuulnud. Kirnul on kolm erinevat turvasüsteemi ja ta peatub automaatselt, kui mingi defekt esineb. Lisaks inspekteeritakse raja ohutust iga päev regulaarselt.

«Kui võrdleme Soomet mõne muu riigiga, siis me oleme ohutuse suhtes väga nõudlikud,» lisas pargi juht. Yle andmetel on Kirnu Helsingis külastajaid lõbustanud aastast 2007.

Hispaanias juhtus õnnetus väidetavalt Terra Mitica lõbustuspargis, mis asub Alicantes, Benidormis. 18aastane islandi neiu kukkus esialgsetel andmetel alla atraktsioonilt nimega Hell, kuna tema rakmed ei hoidnud teda piisavalt kinni. Neiu sai raskeid peavigastusi ning hulga luumurde, mille tagajärjel suri, kirjutab Mirror.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles