Vaata, milliseid ebatavalisi burgereid pakub McDonald’s mujal maailmas

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
McDonald'si musta värvi burger.
McDonald'si musta värvi burger. Foto: youtube.com

Ülemaailmne kiirtoidukett McDonald’s on tavaliselt turvaline valik neile turistidele, kes ei soovi kohalikku kööki proovida. Ent ka McDonald’si menüüst võib leida hamburgereid, mis on valmistatud kohalike maitse-eelistusi silmas pidades.

Näiteks Hiinas, Taiwanis ja Hongkongis pakutakse musta ja valget värvi hamburgereid.

Must burger sisaldab veiselihapihvi, sibulat ja musta pipra kastet, valge on aga kanaburger vürtsika kastme ja salatiga.

Foto: http://www.mcdonalds.com.cn

Mustad ja valged burgerid. Allikas: McDonald's

Belgia ja Prantsusmaa McDonald’sites pakutakse Croque McDo burgerit. Kahe röstitud hamburgerisaia vahel on kaks viilu Emmentali juustu ja singiviil.  

Foto: McDonald's

Croque McDo. Allikas: McDonald's

McDonald’si menüüs Saksamaal on Das Nürnburger - pehmete hamburgerisaiade vahel on kolm Saksa bratwurst ’i ja ohtralt sinepit.

Foto: McDonalds.com

Das Nürnburger. Allikas: McDonald's

Egiptuse McDonald’si kiirtoidurestoranides pakutakse McFalafel’it, mis on pitataskus ja sisaldab õlis küpsetatud kikerhernepallikesi, tomatit, salatit ja tahini kastet.

Foto: McDonalds.com

McFalafel. Allikas: wikipedia.org

Malaisias pakub kiirtoidukoht «Prosperity» burgerit, mille vahel on kas veiseliha- või kanapihv, lisaks sibul ja musta pipra kaste.

«Prosperity» burger. Allikas: McDonald's
«Prosperity» burger. Allikas: McDonald's Foto: McDonalds.com

Indoneesias saab osta McRice burgerit, mille vahel on krõbe kana või viilutatud veiseliha, salat või kapsas. Tavaliste hamburgerisaiade asemel on kaks kergelt röstitud riisikotletti.

McRice burger. Allikas:
McRice burger. Allikas: Foto: McDonald's

Ungaris pakub McDonald’s burgerit «McPumpkin Omelette Sandwich», mille vahel on omlett ja mis on kaetud kõrvitsaseemnetega.

«McPumpkin Omelette Sandwich». Allikas: McDonald's

Indias on võimalik proovida McAloo Tikki taimetoiduburgerit, mille vahel on kartulikotlet India maitseainete ja riivsaiaga, magus tomatimajonees, värske sibul ja tomatid.

Tšiilis saab maitsta McPollo burgerit, mille vahel on avokaadol põhinev guacamole-kaste.

McPollo burger. Allikas:
McPollo burger. Allikas: Foto: McDonald's

Soomes ja Norras on müügil McLaks lõheburgerid. Soomes on burgeri vahel tillikaste, Norras aga mee- või wasabi-kaste.

McLaks burger. Allikas: Internet
McLaks burger. Allikas: Internet Foto: McDonalds.com

Austraalias pakutakse burgerit nimega «Mighty Angus», milles on Angus-veiselihapihv suitsutatud peekoni, punase sibula, juustu ja majoneesiga. Hamburgerisai on tehtud juuretisega.

Foto: McDonald's
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles