Saaremaa turvakodus tekkis kassiuputus

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kassipoeg.
Kassipoeg. Foto: Urmas Luik

Saaremaa lemmikloomade turvakodu vabatahtlikud saavad iga päev teateid hulkuvate kasside ja koerte kohta, kuid turvakodu ruumid on täis ja abikäsi napib.

«Praegu on meil umbes 60–70 kassi, kes kõik vajaksid kodu, nendest kolm on väiksed pesakonnad,» ütles MTÜ Saaremaa Lemmikloomade Turvakodu esindaja Edit Annusver Saarte Häälele. Kümmekond aktiivset vabatahtlikku on iga päev oma muude tegutsemiste kõrvalt ametis, et päästa ja aidata karvaseid neljajalgseid. Aastas käib nende käte vahelt läbi umbes 250 looma, kellest enamik on kassid.

«Inimesed on vahel tõredad, kui ütleme, et ühele hulkuvale kassile me tõesti järele tulla ei saa, sest teises linna otsas ootab päästmist terve kassipere,» rääkis Annusver. Hulkuvaid kasse on nii palju, et igale poole lemmikloomade turvakodu vabatahtlikud ei jõua.

Facebooki ja heade abiliste kaudu on saanud paljud loomad abi ja paljud ka uue kodu. Kui nüüd saaks ka hoiukodusid rohkem, oleks kõigil hea meel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles