Lugeja küsib: miks patareivahetus kullassepa juures nii palju maksab?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalkulaatori patareide vahetus maksis 3 eurot.
Kalkulaatori patareide vahetus maksis 3 eurot. Foto: SCANPIX

«Olen Tartust pärit tudengineiu. Eile said mu kalkulaatori patareid tühjaks ning kuna ees on üks tähtis eksam, kiirustasin täna kaubamajja, et Knopkast uued patareid soetada. Ostsin ära, küsisin klienditeenindaja käest, kas tal on olemas spetsiaalne kruvikeeraja, millega kalkulaatori kaan lahti läheks. Ta vastas, et kahjuks mitte ja soovitas pöörduda esimesel korrusel (toidumaailma vastas) oleva kullassepa juurde. Eelnevalt olen ikka poes patareid ostnud ja klienditeenindaja on mulle ka need kella kenasti paigaldanud. Läksin siis esimesele korrusele kullassepa juurde. Ulatasin kalkulaatori ja palusin sinna uued patareid panna. Ta küsis ülbelt vastu, et kas ma ise ei saa või? Ütlesin, et elan ühikas ning mul pole absoluutselt mingeid tööriistu. Kööginoaga kardan ka sorkida, kuna mul on olnud kogemust ja asi võib hullemaks minna. Kullassepp tegi ühe käeliigitusega kaane lahti, pani patarei sisse, ulatas mulle tagasi ja ütles: «Nüüd töötab, 3 eurot palun». Mul oli korraks selline sähvatus, et mille eest ma nüüd pean maksma nii suure summa. Kõik inimesed ei ole nii lahked ning ma arvestasin, et «aitäh» eest teevad vähesed tänapäeval heategu, aga 3 eurot on ikkagi liiga suur raha sellise tühise töö jaoks. Kuna «töö» oli tehtud ja oli mõttetu vastu vaielda, siis ulatasin vaikselt need 3 eurot, võtsin oma kalkulaatori ja läksin koju. Ma ei ole küll varem eheteparanduses ega kullassepa juures kunagi käinud, aga ikkagi tundub mulle, et sellise töö  eest oleks lausa piinlik nii suurt raha küsida. Igatahes olen väga kurb ja tõsiselt pettunud. Oskate ehk öelda, kas see oli õigustatud summ või kahe liigutuse eest ei peagi nii suurt raha maksma? Võrdluseks mainin, et kalkulaatori patareid maksid 0,62 eurot kumbki ning see paigaldusteenus siis 3 eurot,» küsis Tarbija24 käest murelik klient Anžela.

Vastab Tartu kaubamajas tegutseva OÜ Salman Šoisi kullassepp:

Meil on hinnakirjas patareide vahetus hinnaga 5 eurot tükk ja muidu läheb kahe patarei vahetus maksma 10 eurot. Klient tuli teenust osutava klienditeenindaja juurde enda patareidega.

Kui klient tuleb oma patareidega, siis teenindaja ei ole kohustatud patareisid vahetama või küsib teenuse eest ikka täpselt sama raha, sest me osutame teenust. Seda arvestades sai klient niigi teenuse odavamalt. Oma patareide vahetamise eest küsime tavaliselt 5 eurot, tegin talle veel eraldi soodsamalt.

Kui see klienti tõesti nii palju pahandas, siis vabandame selle eest, aga tasuta teenuseid me kahjuks tõesti ei paku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles