Lugeja küsib: kui palju inimesi võib 12-ruutmeetrises akendeta ruumis töötada?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööruumid peavad olema küllaldase kõrguse ja pindalaga.
Tööruumid peavad olema küllaldase kõrguse ja pindalaga. Foto: SCANPIX

«Remondijärgselt muutuvad minu töötingimused. Pean hakkama tööle kabinetis, kus pole loomulikku valgust (puudub aken) ja ruum on nii umbes 12 ruutmeetrit suur, mööbliga (kaks arvutiga varustatud töölauda, kušett, kapp, vajadusel tuuakse EKG aparaat). Töö on nagu polikliinikus. Toas viibib 8st 16ni kaks inimest. Lisaks vastavalt olukorrale veel 1-3 inimest vähemalt 10 tundi nädalas. Kas sellise töö iseloomu juures on sellised töötingimused seadusega kooskõlas?» uurib lugeja.

Vastab tööohutuse spetsialist Kristi Jõeorg ettevõttest Riskianalüüs OÜ.

Töökohale esitatavad nõuded on toodud määruses: https://www.riigiteataja.ee/akt/12843344. Aknad, kui sellised ei ole eraldi nõutud. Tööruumid peavad olema küllaldase kõrguse ja pindalaga, mis võimaldab töötajatel tervist kahjustamata oma tööd teha ning teostada ergonoomiliselt tööliigutusi.

Töötaja kohta peab tööruumis olema õhuruumi vähemalt 10  (õhuruumi arvestamisel võetakse ruumi kõrgusest arvesse kuni 3,5 m). Tavaliselt arvutatakse vastavalt nõutud õhuruumile välja optimaalne töötajate arv tööruumis, kusjuures tuleb arvestada ka muud mööblit.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles