Nippe, kuidas kirjutada pilkupüüdvat kinnisvarakuulutust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilkupüüdev kuulutus aitab eristuda.
Pilkupüüdev kuulutus aitab eristuda. Foto: KV.EE

Korrektse ja informatiivse kuulutuse kirjutamisega saab kinnisvarakuulutuse suuremale vaadatavusele tasuta kaasa aidata. Kuidas kirjutada pilkupüüdvat kuulutust, selgitab kinnisvaraportaali kv.ee turundusspetsialist Kristiana Põld.

Esmalt, asukoha kirjelduses tuleks vaadata, et aadress oleks korrektselt kirjutatud. Nii tagad, et kaardi vaade näitaks korrektseid andmeid. Inimesed, kes eelistavad konkreetsel tänaval elada, otsivad tihti kuulutusi tänavapõhiselt.

Kinni peaks pidama linnaosa määratlusest, sellega vassides vaid pahandad kuulutuse vaatajaid ning ka ülejäänud informatsioon võib tunduda ebatäpsena.

Kodu otsimisel on väga oluliseks faktoriks tõusnud asum, mis kindlasti tuleks vastavasse lahtrisse ära märkida. See tagab sinu kuulutuse leitavuse konkreetset asumit eelistava inimese jaoks.

Ära tuleks märkida tubade arv, korruste arv ja kindlasti üldpind ruutmeetrites. Otsingus saavad inimesed filtreid kasutades otsida sobivate parameetritega elamispinda ning nii tagad, et ka sinu kuulutus otsingu tulemustesse satuks. Ruutmeetreid lisades arvutab portaal automaatselt ka ruutmeetri hinna, mis on oluliseks leidmise faktoriks, kui kodu otsija ruutmeetri hinna järgi omale elamist otsib.

Tasuta reklaamivõimalus nr. 1 on kasutada ära kuulutuse pealkirja lahtrit. Kuulutuse pealkiri kuvatakse otsingutulemustes punaselt aadressi all ning on heaks võimaluseks anda edasi pakutava kinnisvara põhitugevusi. Näiteks avar kodu kesklinnas, mööbli ja köögitehnikaga otse omanikult!

Pildid - kvaliteet loeb! Võimalusel kindlasti tee pilte fotoaparaadiga, mitte telefoniga, päevavalguses, ning päikesepaistelise ilmaga allapäikest. Korista eelnevalt elamine, puhtad pinnad ja korras toad annavad tubadele avarust juurde ning näevad piltidel paremad välja. Tee ühest kohast kohe mitu kaadrit, nii saad valida kõige paremini välja tulnud pildi ja ei pea leppima uduse kaadriga. Näita piltide kaudu erinevaid tube, avatud uste kaudu ka korteri planeeringut, lisa võimalusel juurde korteri plaan, tee pilte trepikojast, hoovist, majast. Pane kindlasti kõige atraktiivsem pilt kuulutuse esimeseks pildiks.

Kuulutuse sisu kirjutamine

Millist kinnisvara müüd? Kirjuta müüdavast kinnisvarast. Info võiks sisaldada: mitme toaline, mitme magamistoa ja mitme vannitoaga on elamine, mitmendal korrusel, millised on tubade pindalad ruutmeetrites, millises majas ja millises piirkonnas pakutav asub. Maja puhul on kindlasti ka oluline ehitusmaterjalide ja kasutuslubade mainimine. Märgi ka, mis kuulub korteri juurde (panipaik, parkimiskoht jne.).

Näidistekst: Nõmme mändide alla tupiktänavale on Andrese Ehitus rajanud väikese kortermaja, kus juurdepääsuteed on valgustatud ja asfalteeritud. Korter asub 4-korruselise maja 3. korrusel ja on väga hea ruumilahendusega, üldpinda kokku 82 m2. Olemas kaks avarat magamistuba (15 m2 ja 12 m2 ), korteril on avatud köök-elutuba (kokku 30,4 m2). Suured aknad kahte ilmasuunda muudavad ruumid valgusküllaseks ja avaraks. Korteril on kaks rõdu (11 ja 6,2 m2), kust on kaunis vaade metsatukale ja laste mänguväljakule. WC ja vannituba on koos, korteris on elektrikerisega saun. Korteri juurde kuulub üks kindlaksmääratud parkimiskoht suletud hoovis, saab parkida ka tänavale. Olemas panipaik keldrikorrusel (5,2 m2)

Milline on sisustus? Kirjuta kuulutusse, milline on korteri sisustus, sisustusmaterjalid, mööbel. Mis piltidel olevast mööblist jääb hinna sisse.

Näidistekst: Korteri seisukord on hea ja sobib koheseks sissekolimiseks. Korteri viimistlemisel on rõhk pandud kvaliteetsetele ja kauakestvatele materjalidele ning loodud hubane õhkkond. Magamistubades kasutatud seintel ka tapeeti. Ostja soovil on osa mööblist hinna sees.

Millised on ülalpidamiskulud ja küttesüsteemid? Kirjuta korteriühistust, küttelahendustest, kommunaalkuludest. Võid märkida, millised on kommunaalkulud suvel ja millised talvel.

Näidistekst: Kortermajas toimetab aktiivne korteriühistu. Igapäevase halduse-hoolduse eest hoolitseb haldusettevõte. Elamus on oma gaasikatlamaja ning korteris olevatele radiaatoritele on paigaldatud mõõdikud, mis võimaldavad küttekulusid kontrolli all hoida. Suvel on kommunaalkulud 70 euro ringis ja talvel 180 euro ringis.

Milline on elukeskkond kinnisvara ümbruses?

Kirjuta ümbrusest, kas on lähedal lastemänguväljakuid, kaupluseid, spordirajatisi, rand, park, millised on naabrid, kuidas toimib ühistransport ja mis veel on elukeskkonna väärtused, mis võiks potentsiaalsele ostjale meeldida.

Näidistekst: Maja hoovis on laste mänguväljak, lähedal asuvad spordirajatised ning kergliiklusteed. Elamispiirkonnas on mitmeid koole ja lasteaedu. Lähim kauplus on 300m kaugusel. Naabrid on rahuliku elustiiliga pereinimesed. Piirkonnal on väga hea ühendus kesklinnaga. Ühistranspordi peatus ca 300 meetri  kaugusel, bussid nr 18 ja 36 sõidavad iga 15 minuti tagant. Samuti on hea liigelda autoga, teed on korras ning kesklinna jõuab ca 20 minutiga.

Kellele su müüdav kinnisvara sobib kõige paremini? Üksikule, noorpaarile või perele – märgi see kindlasti tekstis ära.

Kuulutuse õigekiri ja stiil. See ei mõjuta otseselt kinnisvara müüki, kuid kindlasti tekitab müüja vastu suuremat usaldusväärsust. Seega, tuleta meelde koolis õpitut, kirjuta vigadeta ja lühidalt ning vaata kirjutatu enne sisestamist veelkord üle. Ning lõpuks, ägeda isikupärase kinnisvara müüki toetab kindlasti isikupäraselt kirjutatud tekst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles