Tulevikus surutakse lennureisijad rattasadulatele

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Airbusi idee tuleviku lennuistmetest.
Airbusi idee tuleviku lennuistmetest. Foto: Airbus Operations

Airbus taotleb lennukites ruumi kokkuhoiuks väljatöötatud jalgrattasadulat meenutavale istmetele patenti.

Prantsuse firma Airbus Operations esitas patendi uutele istmetele, mis meenutavad jalgrattasadulat ning millel on lisaks ka pisike seljatugi, vahendab LA Times.

Uutmoodi istmetele pole ette nähtud klapplauda, käsitugesid ning jalgade sirutamiseks on ruumi varasemast vähem.

Patenditaotluses märgitud ettevõtte selgitustes on kirjas, et uutlaadi istmete kasutuselevõtuga on eesmärk vähendada praeguste tüüpistmete alla jäävat pinda, et mahutada lennukisse rohkem inimesi ning sellega kasumit kasvatada.

«Soovitud tulemus on istmete arvu suurendamine ja ruumi vähendamine, mida iga iste enda alla praegu võtab,» seisab patendiavalduses.

Visioonis kinnitub iga «jalgrattasadul» vertikaalsele torule, mida saab vajadusel koomale tõmmata, et veelgi ruumi kokku hoida. Airbusi esindajad on öelnud, et patendiavaldus ei tähenda veel seda, et istmed ka päriselt kasutusse lähevad.

«Paljud, kui mitte enamik neist ideedest, ei lähe kunagi kasutusse. Kuid kui tuleviku kommertslennundus teeb meie patendeeritud toote vajalikuks, on meie töö kaitstud,» ütles Airbusi kõneisik. «Hetkel on tegu üksnes kontseptuaalse kavandiga.»

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles