Neli köögitarvikut, mille nõudepesumasin lõplikult rikub

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõudepesumasin säästab aega ja raha.
Nõudepesumasin säästab aega ja raha. Foto: SCANPIX

Enamik peab nõudepesumasinate omanikke õnnelikeks inimesteks ja seda nad ka on, kui teavad, milliseid hinnalisi köögiriistu sinna pesutsükliks pista ei tasuks.

Kõva kuumus ja kange pesuaine nõudepesumasinas võivad põhjustada teatud tüüpi klaaside, pottide ja pannide kulumise või kasutuks muutumise. Nõudepesumasinal on samasugune efekt ka teistele nõudele, söögiriistadele ja lauahõbedale. Mõnede köögitarvikute puhul on kasulikum otsida välja kummikindad ja asuda hõõruma, kirjutab Fox News.

Malmpann on üks parim investeering, mida köögi tarbeks teha saab, aga pärast üht korralikku liha kõrvetamist, vajab see ka tugevat puhastust. Need pannid pole aga kindlasti nõudepesumasinasse panekuks mõeldud.

Enne tarvikute nõudepesumasinasse loopimist, ja eriti kahtluse korral, kas need sinna sobivad, tasuks uurida, mida ütleb tooteinfo.

Seniks aga nimekiri asjadest, mis mingil juhul pikas perspektiivis nõudepesumasinas pesemisi üle ei ela.

1. Teravad noad

Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Teravad noad lähevad iga nõudepesumasina tsükliga nürimaks. Lisaks võivad noad teiste objektide pihta kolksudes põhjustada mõlke. Nuge tasuks pesta käsitsi, aga ka siis tuleks ettevaatlik olla, sest terav nuga lõikab kergesti kätte.

Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

2. Mittenakkuva kattega pannid

Mittenakkuva kattega pann võib mittenakkuvuse mõne nõudepesumasina tsükliga kaotada. Et panni pind terve hoida, tasuks sellel kasutada vaid mittemetalseid labidaid ning pesta neid üksnes käsitsi.

3. Malmpannid

Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Malmpanne tuleks nõudepesumasinast hoida nii kaugel kui võimalik. Nõudepesumasinas malmpanni pesemine võib põhjustada rooste teket. Et panni õigesti hooldada, tuleks seda sooja vee all loputada, vajadusel harjaga pesta ning vältida seepi, nõudepesuvahendit, rauast harjaseid ja ka panni leotamist. Pärast, kui pann on puhas, tuleks see hoolikalt kuivatada ning panni pind toiduõliga kokku teha.

4. Puidust köögitarvikud

Foto: Tiina Kõrtsini / SL Õhtuleht

Puidust köögitarvikud võivad nõudepesumasina pesutsükli järel kaotada oma viimistluse, kuju ja kasutuspärasuse. Puidust köögiriistu tasuks vaid loputada.

 
 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles