Suvisel ajal ei pruugi bussi peale saada

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Suvine hooaeg on transpordis nagu välikohvikutelgi tipphooaeg ja seetõttu ei pruugi alati bussi peale mahtuda.

«Praegu on tipphooaeg ja nädalavahetusel ikka juhtub, et bussid on nii täis, et soovijad jäävad bussist maha, kui nad pole piletit ette ostnud,» tunnistas Sarbussi esindaja Taavi Tuisk. Sarbussi juhi sõnul on kõige suurem huvi Saaremaale mineku vastu ikka jaanipäeval, aga nädalavahetustel on bussid rahvast täis kogu suve vältel.

«Kõik oleneb päevast, aga reisijaid on,» tõdes Kuressaare bussijaama kassapidaja Karoliina Roomets. Suurematel liinidel nagu Kuressaare–Tallinn ja Kuressaare–Tartu on liikumist võrreldes talvise perioodiga ikka tunduvalt rohkem. Kõik suurüritused, mis nädalavahetusel inimesed saarele toovad, tihendavad ka bussiliiklust.

Kõige suuremad üllatajad on aga turistid. Kui tavaliselt eeldame, et turistid väisavad Saaremaad ikka suurte gruppidena ja rendibussidega, siis tegelikult on Tallinnast või Tartust ise saarele sõitjaid päris palju. «Venelased, soomlased ostavad pileteid ning eriti agarad üksireisijad on hiinlased ja jaapanlased. Nemad rändavad tihtilugu ise punktist A punkti B,» rääkis Roomets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles