Suvi on olnud kindlustusseltsidele rahulik

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kindlustus aitab taastada õnnetusele eelnenud olukorra, mitte ei muuda olukorda endisest paremaks, rõhutab finantsinspektsioon.
Kindlustus aitab taastada õnnetusele eelnenud olukorra, mitte ei muuda olukorda endisest paremaks, rõhutab finantsinspektsioon. Foto: Raigo Pajula

Tänavu esimesel poolaastal hüvitas Salva Kindlustus klientidele 4,56 miljoni euro eest kahjusid, hüvitiste hulk jäi samale tasemele eelneva aastaga. Kindlustusmakseid kogus selts kuue kuuga 8,47 miljonit, mis on kuus protsenti enam kui eelmise aasta samal perioodil.

Juunis ulatus Salva kahjuhüvitiste summa 0,65 miljoni euroni ning kindlustusmakseid koguti 1,3 miljonit eurot. Väljamaksete osas suurenesid juunis võrreldes eelmise aastaga oluliselt kaskokindlustuse ja ettevõtete varakindlustuse kahjud.

«Suve esimene pool on olnud kindlustusseltsidele võrdlemisi rahulik: jahedapoolne juuni hoidis vägevad tormid ja trombid Eestist eemal, kuid lähtudes möödunud aastate kogemusest on küsimus vaid ajas ja halbade juhuste kokkusattumise tõenäosuses, mil suurtest temperatuurikõikumistest tingituna tormituuled ja lausvihmad jõudu koguvad ning seetõttu madalamates piirkondades asetsevad korrused uppuma ning trombide teele jäävad katused lendama hakkavad, näiteks Viljandi kesklinnas uputas juuli alguses juba korralikult,» lausus Salva Kindlustuse ASi juhatuse liige Algor Orav.

«Teine suvega kaasnev ja kahjuks möödapääsmatuna näiv nähtus Eestimaal on sissemurdmiste sagenemine korteritesse ja eramutesse, mille omanikud pahaaimamatult mujal puhkusel viibivad,» märkis Orav. «Seega enne puhkama minekut võiks üle vaadata, kas teie kodu on võimalike järskude ilmastikumuutuste eest kaitstud ning kas teie kindlustusleping sisaldab koguriski- või vähemalt tormiriski katet. Samuti soovitame enne võimalikud ohud läbi mõelda, kui oma kodu- ja reisipilte sotsiaalmeedias jagama hakkate – kellele ja mis informatsiooni te seeläbi tegelikult tahtmatult anda võite,» tähendas Orav. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles