Google Street View autod sõidavad tänasest taas Eesti tänavatel

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google Street View autod on tekitanud inimeste jaoks privaatsusprobleeme.
Google Street View autod on tekitanud inimeste jaoks privaatsusprobleeme. Foto: Paul Sakuma/AP

Tänasest kuni augusti lõpuni uuendab AS Regio Eesti suuremates linnades, Lätis ja Leedus Google Street View tänavapilte.

Regio kogub GPS asukohti, pilte, lasermõõdistamise teel saadud objektide kujusid ja liiklusmärkide infot. Street View rakenduses olevat pildimaterjali uuendatavad nad seekord vaid Eesti suuremates linnades, sõidetavad linnade keskosades ja suurematel tänavatel, autod liiguvad vaid mööda avalikke teid ja olulisi turismiobjekte.

«Privaatsusküsimused on meile väga olulised, seetõttu oleme oma tegevuse kooskõlastanud andmekaitseinspektsiooniga ning hoiame ka edaspidi neid oma kavadega jooksvalt kursis,» ütles Regio kaardilahenduste osakonna müügijuht Tanel Ilves.

«Enne kui Google kasutab tehtud pilte oma Street View teenuses, hägustatakse kõigi piltidele jäänud inimeste näod ja autode numbrimärgid ning kohe peale piltide avalikustamist luuakse võimalus esitada taotlus oma valduste Street View's hägustamiseks,» kinnitas ta.

Juhul, kui keegi näeb Street View autosid mööda sõitmas ning seoses teostatavate töödega tekib küsimusi, leiab lisainfot veebiaadressilt http://google.ee/streetview või on oma täpsustav küsimus võimalik saata e-maili aadressil streetview@regio.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles