Lotomängija kahtlustab jackpot´i loosimises pettust

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Loto.
Eesti Loto. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Kahtlustav lotomängija lõi vandenõuteooria, kuna ta ei suuda mõista, miks jackpot´i võitjat pea kunagi esimesel korral välja ei loosita. Eesti Loto andis talle põhjaliku selgituse.

«Jackpot´i võitja loositakse alati välja pärast 10.-11. loosimiskorda. Saan aru, et siis iga nädal summa suureneb, aga ausa ja tõesti juhuslike numbrikombinatsioonide korral peaks olema ka võimalus võita kohe esimesel loosimisel pärast jackpot´i väljaloosimist, aga midagi sellist pole veel olnud, ikka koguvad summat mitu kuud enne kui see välja läheb,» algatas lotomängija avalikus foorumis teema.

Lotomängijale tundub, et polegi mõtet osta pileteid enne, kui summa 30 000 ületab. «Ja arvuti, mis pileteid välja annab, saab ka mõjutada piletil olevaid numbreid. Paneb näiteks mingi kindla numbri väga vähestele piletitele jne. Lihtsalt mänguisu kaob ära, kui seda õnnelikku juhust vähendatakse veelgi mitme võrra. Kas see pole kahtlane mäng?» kahtlustas ta.

Eesti Loto turundus- ja müügidirektor Annely Luikmel selgitas, et Bingo Loto mängureeglitest lähtuvalt toimub jackpot´i loosimine järgmiselt: jackpot´i võitmisele järgneval loosimisel tuleb jackpot´i võitmiseks saada esimese 41 loositud palliga täis mänguvälja kõik ruudud. Juhul kui jackpot`i võitu sel loosimisel välja ei loositud, on järgmisel loosimisel jackpot´i võitmiseks loositavate pallide arv ühe võrra suurem, st 42 palli, nädal hiljem 43 palli jne, kuni keegi jackpot´i võidab.

«Seega, mida rohkem loosimisi möödub viimasest jackpot´i võidust, seda suurem on jackpot´i võitmiseks väljaloositavate pallide arv ning ka tõenäosus jackpot võita,» kinnitas Luikmel. Samas ei välista miski, et jackpot loositakse välja kahel või mitmel järjestikusel loosimisel, sest teoreetiliselt on jackpot´i võitmiseks vaja ainult 25 väljaloositud palli. Välistamaks olukorda, kus jackpot´i järjestikuste väljaloosimiste korral võib jackpot´i võidufondi kogunenud summa olla jackpot´i jaoks ebakohaselt väike, garanteerib Eesti Loto minimaalseks Bingo Loto jackpot´i võidusummaks vähemalt 100 000 eurot.

Luikmel märkis, et Bingo Loto pileti ruudustiku 25 numbrit vahemikus 1–75 ja nende asukoha vastavas tulbas valib Eesti Loto kesksüsteem juhuslikkuse printsiibil, nn pliks-plaks-meetodil ning kõikide numbrite esinemise sagedus ja asukoht müüdud piletitel sõltub juhuslikkusest.

«Enne loosimise algust müük sellele loosimisele suletakse ning müüdud kombinatsioonidest moodustatakse fail tagamaks, et kõik müüdud kombinatsioonid on fikseeritud enne loosimise algust. Võidunumbrid loositakse välja lototroni abil, mis tagab väljaloositavate numbrite juhuslikkuse,» lisas Luikmel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles