Estonian Air jätkab lende Kiievisse

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Air.
Estonian Air. Foto: Toomas Huik

Eile Ida-Ukrainas alla kukkunud reisilennuk ei mõjuta Estonian Airi lende ega piletihindu – lennuettevõte ei suuna ümber lennukoridore ning jätkuvad kõik plaanitud lennud, kaasa arvatud Kiievisse.

Estonian Airi juhatuse liige ja kommertsjuht Indrek Randveer ütles, et mitte ükski Estonian Airi lend, sealhulgas Kiievi lend ei ületa Ida-Ukraina territooriumi. «Tuleb arvestada, et Ukraina on pindalalt Euroopa üks suurimaid riike ning kuna meie lennukoridor Kiievisse liigub kaugelt, 700 kilomeetri kauguselt mööda konfliktipiirkonnast, siis käitume nagu teisedki lennufirmad maailmas,» sõnas Randveer. Ta selgitas, et õhuruum Kiievi kohal on avatud, seega lennuühendus Kiieviga jätkub ning lennud toimuvad vastavalt lennuplaanile.

Randveer tõdes, et Estonian Airile on klientide turvalisus kõige olulisem, mistõttu jälgib lennufirma hoolega Ukrainas toimuvat, on ühenduses nii välisministeeriumi kui lennuametiga ning järgib nii nende kui rahvusvaheliste lennundusorganisatsioonide infot ja soovitusi ning otsustab vastavalt sellele edasised tegevused.

Ukrainas toimuv on lennufirmat Randveeri sõnul majanduslikult mõjutanud alates konflikti puhkemisest, sest reisijate arv sinna piirkonda on vähenenud. «Jälgime arenguid Ukrainas, oma klientide käitumist ja vajadust lennusageduste järele ning tulenevalt neist teeme otsuseid lennusageduste kohta,» märkis Randveer ning lisas, et antud juhtum piletihindu ei mõjuta.

Täna muutis Läti riiklik lennufirma Air Baltic lennuõnnetuse piirkonnas toimuvate lendude kurssi, ütles Leedu lennuameti juht Maris Gorodcovs telekanali LNT vahendusel. Ka Air Balticu lennud toimuvad siiski vastavalt plaanile ning lennuajad ei muutu.

Tallinna lennujaama juhatuse liige Erik Sakkov ütles, et lennujaama tööd pole juhtunu kuidagi mõjutanud ning kõik lennud toimuvad plaanipäraselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles