Bussireisijate suur mure saab osalise lahenduse

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maapiirkonnast on üha raskem liikuma pääseda.
Maapiirkonnast on üha raskem liikuma pääseda. Foto: Margus Ansu / Postimees

Kui seni jäi väiksemas peatuses bussi oodanud inimestel loota heale õnnele, et bussis leidub piisavalt vabu kohti, siis nüüd saavad ka nemad internetist pileti ette ära osta.

«Senine võimalus osta eelmüügist bussipileteid vaid suuremate linnade ja asulate peatustest  on selgelt ajale jalgu jäänud,» rääkis Eesti Bussi juhatuse esimees Gunnar Obolenski.

Alates 21. juulist saab aga saab internetist osta pileteid ette kõikidesse peatustesse, kus Eesti Bussi buss peatub. Uuenduse käigus lisandub piletimüügikeskkonda Tpilet.ee eelmüüki üle 350 Eesti Bussi peatuse. «Näiteks Muhu saarelt Tallinnasse või Tartusse sõita sooviv inimene ei pea enam eelmüügis algpeatuseks valima Kuressaaret, vaid saab pileti juba 10 päeva ette ära osta, valides reisi alguseks kodule lähima vahepeatuse,» tõi Obolenski näite.

Ta lisas, et kuna tegemist on ainulaadse ja tehniliselt keerulise projektiga, siis jälgitakse   selle toimimist ning vajadusel ollakse valmis seda jooksvalt muutma. Kokku saab nüüd pileteid osta enam kui 400 peatusest.

Samuti saab nüüdsest Eesti Bussi bussides tuvastada pileti kehtivust ka nutiseadme ekraanilt. See tähendab, et piletit pole tarvis välja printida, vaid seda saab esitada otse nutitelefoni või tahvelarvuti ekraanilt. Oluline on, et bussijuht saaks kontrollida pileti QR koodi.

Eesti Buss OÜ opereerib SEBE kaubamärgi all 54 Eestisisest kaugbussiliini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles