Saaremaal bussipiletid kallinevad ja liinivõrk hõreneb

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka Kuressaare linnaliinidel opereerib ettevõte Harjumaa Liinid.
Ka Kuressaare linnaliinidel opereerib ettevõte Harjumaa Liinid. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Saare maavalitsus kinnitas linna- ja maakonnaliinidel uued bussipileti hinnad, suurendas ettemaksukaartidele tehtavat soodustust ning tegi muudatusi liinivõrgus.

1. septembrist tõuseb tavapileti miinimumhind maakonna bussiliinidel 45 sendilt 55 sendile ja sooduspileti miinimumhind 38 sendilt 40 sendile, millele alates 7. kilomeetrist lisandub iga kilomeetri kohta viis senti senise nelja sendi asemel, kirjutab ajaleht Saarte Hääl.

Soodsamaks läheb aga kuukaardi soetamine. Kui praegu annab kuukaart hinnas võitu kuni 7 protsenti, siis alates septembrist saab kuukaardi 10-protsendise hinnasoodustusega.

Kuressaare linnaliinidel tõuseb täispileti hind 50 sendilt 55 sendile, sooduspilet õpilasele, sügava puudega isiku saatjale, puudega lapse saatjale aga 30 sendilt 40 sendile. Õpilase kuupilet kallineb seitsmelt eurolt kaheksale eurole ja tavaline kuupilet hakkab senise 12 euro asemel maksma 13 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles