Krimisarjast kuulsakas saanud kampsun põhjustas kohtulahingu

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fääri muster, mis seriaalist tuntuks sai.
Fääri muster, mis seriaalist tuntuks sai. Foto: Justabout travel

Tuntud Taani krimisarja «Kuritegu» peategelasele Sarah Lundile kampsuni disaininud moekunstnik Gudrun Rógvadóttir kaotas kohtulahingu firmaga, kes müüs kuulsa kampsuni odavamaid analooge.

Taani Horseni kohus otsustas, et kohalik firma Stof og Sy võib edasi müüa analoogseid kampsuneid, mis said üle maailma kuulsaks tänu Taani krimisarjale «Kuritegu», kirjutab Local.

Fääri saarte kunstnikud firmast Gudrun & Gudrun kaebasid ettevõtte kohtusse kaubamärgi kasutamise õiguse rikkumise pärast, väites, et firma kampsunite muster matkib nende oma, mis disainiti seriaali jaoks näitlejale Sofie Gråbølile.

Stof og Sy esindaja Lene Langballe suutis kohut veenda, et see muster on sadu aastaid vana ning kohus leidis, et tegu pole kaubamärgi õiguste rikkumisega. Firma Gudrun & Gudrun omanik Gudrun Rógvadóttir ütles, et on kohtuotsuses üheaegselt nii šokeeritud kui ka pettunud ning kinnitas, et Stof og Sy muster on puhas koopia tema loomingust.

 Gudrun & Gudrun kampsun maksab Taanis 2887 krooni (387 eurot), Stof og Sy mudel aga 372 Taani krooni (50 eurot).

Eesti telekanalistes jooksnud Taani sarja «Kuritegu» peaosaline Sarah Lundi üheks visuaalseks tunnuseks olid  Fääri mustriga kampsunid. Sari aitas nende kampsunite müügiedule kõvasti kaasa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles