Bürokraatia jätab Eesti euroliidu toiduabita

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroliidu toiduabi.
Euroliidu toiduabi. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kuna Euroopa Liit muutis toiduabi jagamise korda ning uute nõuete täitmisega läheb aega, siis sel aastal Eestis Euroopa Liidu toiduabi ei jagata.

Kuni eelmise aastani jagati toiduabi Euroopa Põllumajandusfondi vahenditest ja abi jagamist koordineeris Eestis PRIA, kuid Euroopa Kohtu otsusel tuli nüüd selleks luua uus  Euroopa abifond, selgitas sotsiaalministeeriumi meediasuhete nõunik Aleksandra Solntseva ERRi uudisteportaalile.

Raha saamiseks aga tuleb läbida bürokraatlik takistusrada, mis võtab üksjagu aega.

«Eeldatavasti õnnestub jagamist alustada juba järgmise aasta esimeses pooles. Kuidas täpselt hakatakse abi tulevikus jagama, on just otsustamisel ning sellele leitakse lähiajal lõplikud vastused rakenduskava ning programmi koostamise käigus koos partneritega,» ütles Solntseva.

Sotsiaalministeerium selgitab oma kodulehel, et märtsis otsustas Euroopa Komisjon eraldada Eestile Euroopa abifondist (FEAD) 7,1 miljonit eurot. Koos omafinantseeringuga on Eestil kasutada kokku 8,9 miljonit eurot toiduabi jagamiseks puudustkannatavatele inimestele. Euroopa Komisjon ootab liikmesriikidelt nende siseriiklikke rakenduskavasid hiljemalt septembris, seejärel on Euroopa Komisjonil enne kavade kinnitamist kuus kuud aega liikmesriikidega ametlikke läbirääkimisi pidada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles