Jahe kevad ja suvine kuumalaine mõjutavad saagikust

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varase kapsa kasvatajad jäävad loodetud tulust ilma.
Varase kapsa kasvatajad jäävad loodetud tulust ilma. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Jahe kevad ja praegune kuumalaine on avaldamas mõju ka köögiviljasaagilesee valmib tänavu tavapärasest hiljem ning võib jääda napiks.

Sel aastal on umbes pooles Eestis varajaste ja hilisemate sortide valmimine enam-vähem ühte ajajärku jäänud, mistõttu jääb näiteks varajase kapsa müügist saada loodetav tulu ilmselt saamata, vahendab ERR uudised aiandusliidu tegevjuht Raimond Strastini intervjuud raadiouudistele.

 «Kartulit on saada küll, aga eks näis, mis see põud nüüd toob, sest kartul tahab siiski siin kasvuperioodil ja mugula formeerumise perioodil ikka niiskust ka saada,» lisas Strastin.

Sagro tootmisjuhi Madis Kahu sõnul andsid kasvuhoonetele tugeva löögi kevadised külmad ööd, mille tõttu pidi kasvuhooneid kütma. See tõstis aga nii nende kui ka ilmselt näiteks Lõuna-Eestis asuva Luunja kurgikasvanduse küttearved kahekordseks, mis tähendab, et kurgihind on tõusnud eelmiste aastatega võrreldes rekordkõrgusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles