Kuumus ajab kliimaseadmega autode omanikud teenindusse

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autoteenindustele toob praegu palju tööd kliimaseadmete täitmine ja parandamine.
Autoteenindustele toob praegu palju tööd kliimaseadmete täitmine ja parandamine. Foto: Aldo Luud/Õhtuleht

Praegu valitsevale kuumalainele peavad autode mootorid kenasti vastu, kuid remonditöökodades on siiski kiired ajad – peamiseks tööandjaks on kliimaseadmed.

Tallinnas kolme töökoda omava firma Hiteh Autoteenindus OÜ tegevjuht Raul Põdersalu rääkis, et Eesti suvekuumus pole võrreldav Aafrika temperatuuridega ja autodele see liiga ei tee. «Meie poole ei ole küll kuumuse tõttu pöördutud, et kuumus oleks midagi ära rikkunud või selle pärast midagi kokku jooksnud.»

Peamiseks tööandjaks on autoteenindustele praegu hoopis see, et inimesed ei talu kuumust ja see sunnib ette võtma varem edasi lükatud kliimaseadmete remonti.

«Kui siiamaani lükkasid inimesed selle remondi ja täitmise edasi, siis nüüd jooksevad tormi. Enne täitsime siin kaks-kolm seadet nädalas, aga praegu viis-kuus tükki päevas,» kirjeldas  Põdersalu.

Konditsioneer ja kliima on peamised märksõnad ka Falmek Motorsi teeninduses. Samas on sealsed töömehed kiirete aegadega harjunud. «Suveperiood on ikka rohkem tööd, ei tea miks – kas talvel rahvas ei viitsi sellega lihtsalt tegeleda või üldse on masendus peal kõigil, aga suvi on see põhiline tööleib,» märgiti Tarbija24`le sealsest töökojast.

Põdersalu sõnul on suvi aga tavaliselt autoteenindustele rahulikum aeg – inimesed on puhkusel ja kohti, kuhu oma raha kulutada, teisigi.

«Kõige vaiksem on september, kui lapsed lähevad kooli ja kõik kulutavad raha koolitarvete ostmiseks ja suvest on niikuinii raha otsas,» ütles mees, lisades, et autoteeninduste töökoormus sõltub pigem inimeste rahakotist kui ilmast ja õhutemperatuurist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles