Grillkotletid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Priit Vahar

Kui klassikalise hamburgeri kotletid sisaldavad vaid 100% liha, siis omaette söömiseks tasub kotlettidele üht-teist särtsakamat lisada. Toidublogija Priit Vahar segab kotletitaignasse adžikat ja marineeritud kurki ning küpsetab kotletid väliköögi grillil.

 

Grillkotlettide jaoks läheb vaja:

500 g kvaliteetset hakkliha (näiteks Rakvere lihaveise delikatesshakkliha)
paar marineeritud kurki

sibulat
paar muna
tabascot
adžikat
soola
pipart
Sega hakklihasse väikesteks kuubikuteks lõigatud kurk ja sibul, lisa munad, maitsesta.
Tabasco ja/või adžikat asemel võib kasutada ka küüslauku, sinepit - kuidas fantaasia ja maitsemeel lubavad. Vormi saadud tainast suuremat sorti kotletid ja grilli. Proovi jätta väljast küpseks ja seest kergelt roosakaks/ mahlaseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles