Kui klassikalise hamburgeri kotletid sisaldavad vaid 100% liha, siis omaette söömiseks tasub kotlettidele üht-teist särtsakamat lisada. Toidublogija Priit Vahar segab kotletitaignasse adžikat ja marineeritud kurki ning küpsetab kotletid väliköögi grillil.
Grillkotletid
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grillkotlettide jaoks läheb vaja:
500 g kvaliteetset hakkliha (näiteks Rakvere lihaveise delikatesshakkliha)
paar marineeritud kurki
sibulat
paar muna
tabascot
adžikat
soola
pipart
Sega hakklihasse väikesteks kuubikuteks lõigatud kurk ja sibul, lisa munad, maitsesta. Tabasco ja/või adžikat asemel võib kasutada ka küüslauku, sinepit - kuidas fantaasia ja maitsemeel lubavad. Vormi saadud tainast suuremat sorti kotletid ja grilli. Proovi jätta väljast küpseks ja seest kergelt roosakaks/ mahlaseks.