Merevesi võib koertele saatuslikuks saada

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Keila loomakliiniku assistendi ja koerakasvataja Häli Tammelehe sõnul suri üleeile, pühapäeva hommikul tema kasvandik, aasta ja nelja kuune amstaff, kes jõi neljapäeval Kloogarannas merevett. 

«Avalikes randades ei tohigi koeraga käia, pigem leiavad koeraomanikud sopi, mis on koristamata,» rääkis Tammeleht. Tema sõnul hullas amstaff rannas ning jõi ka merevett, kus leidus nii ogalikke, adru kui ka vetikaid.

«Alguses ei näinud olukord nii katastroofiline välja,» rääkis Tammeleht ja lisas, et pigem oletati, et koeral on tõsine seedehäire. «Tegu oli aga hoopis mürgitusega,» lisas ta.   

Laupäeval õhtul suutis koer vaatamata loiule olekule veel püsti tõusta, pühapäeva hommikul kella 11 teda aga enam ei olnud.

«Nii kuumade ilmadega ei soovita ma koera merevette lasta,» ütles Tammeleht, kelle sõnul tema kasvandikule ametlikku lahkamist ei tehtud.

Ka Lohusalu elaniku Mart Arraku lemmik, kaheksa-aastane saksa lambakoer Ritsu jõi reedel Laulasmaa rannas käies merevett. Sama päeva õhtul polnud koeral isu. Omaniku sõnul võis selle aga ka soojade ilmade süüks ajada.

Kui aga koer oksendama hakkas, sõideti loomade kiirabisse. Seal võetsid arstid loomalt analüüsid ja koer pandi kohe tilgutite alla. «Koera tervis on äärmiselt kehv,» ütles Arrak, kelle sõnul ei ole Ritsu siiani täiesti taastunud. 

Lisaks rõhutas Arrak, et paanikat külvata pole küll mõtet, kuid oma lemmikloomadel tuleks rannas silm peal hoida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles