Lottemaa plussid ja miinused

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lottemaal sõitis ringi ka vahva onu Klaus.
Lottemaal sõitis ringi ka vahva onu Klaus. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Enamik lugejatest kiitis mängumaad, eriti meeldisid lastele Lottemaa värvilised majad, kavandatud programm ja lõbusad tegelased, kuid samas toodi ka välja, et osa atraktsioonidest võivad lastele ohtlikud olla.   

«Lapsel oli küll elu parim päev: sai uusi sõpru, jooksis Lottega ringi, sõi pannkookidest põsed punni ja suples rannas,» rääkis mängumaaga rahule jäänud lugeja. «Ega mul seal midagi teha polnudki, jooksin vaid tütrel järel, peesitasin rannas ja lobisesin kaasa tulnud õega,» tõdes ema, kelle sõnul rääkis tema laps veel pärast koduski, et tahaks homme veel kord Lottemaale minna.

«Ma pole midagi nii toredat Eestis näinud,» kommenteeris järgmine lugeja, kelle sõnul olid tegelased väga südamlikud ja rollidesse väga sisse elanud. «Tegelased on saanud kõva koolituse ja oskavad lastega väga hästi kontakti luua, igasugustele küsimustele vastata ja sealjuures veel ka planeeritud tegevusi juhtida,» rääkis veel üks külastusega rahule jäänud lugeja.

«Mina olen väga tänulik, et keegi üldse selle vaeva ette võttis ja nii ilusa, toreda, laheda, sooja koha tegi!» jagas oma muljeid veel üks lugeja.

«Vahvalt detailne ja just nagu filmis! Tegelased mängivad vahvalt oma rollides ja astuvad julgelt ka häbelikemate lastega juttu tegema,» kirjeldas ka järgmine lugeja mängumaa muljeid. «Mugav ka beebiga päeva veeta. Katusealused varjud olid vankri jaoks igal sammul! Toiduhind oli nagu igas keskmises kohvikus. Kui väljas söömine eelarvesse ei mahu, tasub oma korv kaasa pakkida ja mõnus piknik pidada, kas või meres suplemise kõrvale. Ideaalne muinasjutumaa!» tõdes veel üks rahule jäänud lugeja.

«Rongisõit oli lapse jaoks ikka elamus omaette ja seda ta ka igatses päev pärast Lottemaa külastamist kõige rohkem!» rääkis kahe ja poole aastase lapse ema ja lisas, et majakesed olid tõesti imearmsad. «Lastele väga meeldisid üritused, mis kindlal ajal algasid. Toidu hind tundus tõesti natuke kallis, aga burger oli hullult suur ja salat ka veel kõrval,» tõdes lugeja.

«Mulle väga meeldis see soojus ja helgus, mis on nendes majades ja ruumides,» kirjutas mängumaad külastanud lugeja. «Hea tuju tuleb isegi kui seda algselt ei ole, seega soovitan ära käia, ikkagi Eesti asi ja Eesti teemad – midagi üdini positiivset ja heatahtlikku – vastupidiselt ehk keskmise eestlase loomusele,» rääkis lugeja, kes soovitas minna mängumaale kindlasti koos lastega ning varuda aega, et ei peaks kiirustama.

Rohkem tegelasi ja atraktsioonid ohutumaks 

Samas tõid lugejad välja, kuidas mängumaa veelgi huvitavamaks ja toredamaks muuta. Näiteks oli kahe ja poole aastase lapse ema veidi pettunud, et rongiga sõitmise eest ka raha küsiti. «Seda maad meie põnn küll jala ei jõuaks käia,» tõdes ta.  

«Meie reaalne nägemus on selline, et tegelaskujusid võiks igaühte olla vähemalt kolm, et lapsed neid rohkem näeksid ja saaksid oma lemmikutega suhelda,» arvas üks lugeja. «Neile ju lapsed ikkagi külla lähevadki!» ütles ta ning lisas, et igas majas vôiks olla reaalne tegevus iga tunni vôi 45 minuti järel, sest pisematega pole vôimalust terve päeva mängumaal olla.

Veel kurdeti mõne katkiste aktraktsioonide üle. «Laupäevaks oli suudetud juba Jänestemaja WC ukselukud ja link ära lõhkuda,» tõdes lugeja ning lisas, et sellised puudused oleksid vôinud küll likvideeritud olla. «Samuti oleks vôinud purskkaev ja vesiratas töökorras olla, oleks kuidagi maalilisem olnud see Lottemaa,» nentis ta veel.

«Ujumise võimalus on kuuma ilmaga igati tänuväärne aga vähemalt üks riietuskabiin võiks ka rannas olla,» jagas veel üks lugeja oma soovitusi. Samuti tundsid mõned külastajad puudust kiikudest ja karussellidest. 

Konkreetsemaid näpunäiteid jagati veelgi. «Seaema Helmi, rohelise maja ees olevad sambad vajaksid pisut kõbimist, nimelt on parempoolsel sambal (kui seista näoga purskkaevu suunas) jäetud paar okstüügast,» kirjeldas lugeja. «Allpool väike oksatüügas, kuhu saab jala toetada ja pisut kõrgemal, umbes 40 sentimeetrine oksatüügas, millel tugevust ja ruumi just niipalju, et laps mahub kaksi-ratsi peale istuma,» jätkas lugeja oma kirjeldust.

Tema sõnul on sellised lapsega ühel kõrgusel asuvad tüükad väga ohtlikud, sest meelitavad lapsi neil turnima ning kui laps kukub, siis otse trepi peale. «Nõnda avamispäeval just juhtuski,» kõneles lugeja, kelle lapsel oli lisaks ehmatusele ka kanamunasuurune muhk otsa ees ja reied marraskil. «Loodetavasti midagi hullemat ei juhtunud,» lisas ta.

Lugeja küsis ka sama maja teise korruse rõdule pääsemise kohta. «Juhul kui sinna on võimalik lastega minna, siis rõdu piirdesammaste vahe on väga suur, sealt mahub läbi ka kooliealine laps, rääkimata pisematest,» tõi tähelepanelik lugeja välja ning lisas, et teiselt korruselt kukkumine võib olla väga ränk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles