Trendikas linnainimene peab kodus mesilasi

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mesilasi jääb üha vähemaks.
Mesilasi jääb üha vähemaks. Foto: Panther Media/Scanpix

Üha sagedamini rajavad Euroopa inimesed oma linnakodu territooriumile peenraid või võtavad aeda lausa väiksemad kariloomad või mesilased, selgus Fiskarsi spetsialistide uuringust. 

Maamajanduse linna kolimisse peamised põhjused on majanduslik areng, muutused sissetulekutes ja kliimas ning rahvastikuränne.

Lisaks kogub üha rohkem hoogu ka linnastumine. Näiteks Suurbritannias kolib igal aastal maalt linna pool miljonit inimest. Rahva kasv linnades ning vajadus kohaliku ja tervisliku toidu järele on tekitanud olukorra, kus põllumajanduses kasutatakse üha rohkem väiksemaid aiapindasid, kasvatatakse ise köögivilju ning ka pisemaid kariloomi, mis linnaruumi sobivad.

Uue trendina levib linnaelanike hulgas ka mesindusega tegelemine. Mesindus ja toidukasvatamine toovad linnapilti ka üha põnevamaid taimi. Uusi aiatrende mõjutab inimeste jätkuv huvi ökoloogia, mahetoidu ja kokkamise vastu.

Samuti on suurenenud tähelepanu tervisele, milles mängib olulist rolli ökoloogiliselt puhas ja oma kasvatatud toiduaine. Mure toidu pärast süvendavad ka kliimamuutused, mis panevad veel tõsisemalt mõtlema kohalikule toorainele. Kõik see loob omakorda uusi linnakogukondi ja paneb rohkem koos jõupingutusi tegema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles