Põhjalikult kastetud taimed peavad kuumale vastu

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lillede varahommikune kastmine Pärnus.
Lillede varahommikune kastmine Pärnus. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Aiakeskuse Hansaplant aedniku Eve Urva sõnul peavad Eesti aiataimed erakordsele kuumale vastu, kuid kindlasti tuleb neid põhjalikult kasta ja hästi väetada.

Kuumaga peab taimi kastma, aga samas ei maksa üle pingutada, sest taime juured tahavad ka vahepeal hingata, õpetas Urva Vikerraadio saates «Huvitaja».

Parim viis oleks kasta korra ja põhjalikult, mitte iga natukese aja tagant sortsutada. Näiteks suuri puid võiks põua ajal kasta korra nädalas ja siis anda vett 30-40 liitrit. Parim aeg kastmiseks on varajane hommik, siis ei aura vesi kohe ära ning taimi ei ähvarda haigused nagu öise kastmise puhul.

Kindlasti ei tohi kastmiseks kasutada külma vett. See võib Urva sõnul taimele šoki tekitada ja näiteks kasvuhoonesse istutatud kurgitaimele võib külma veega kastmine põhjustada ka juurekaele põletiku, mille tagajärjel kurk närbub.

Kurk, eriti avamaakurk on üks nendest taimedest, mis kuumust armastab. Samuti on praegused temperatuurid meeltmööda kiviktaimla asunikele ja isegi roosidele.

Probleeme võib palava päikesega olla aga õue tõstetud toataimedel, mis tuleks seega varju paigutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles