Väinamere laevapiletite soetamiseks loodi nutirakendus

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutitelefoniga saab kiiresti laevapileti soetada.
Nutitelefoniga saab kiiresti laevapileti soetada. Foto: Toomas Huik

Valminud on spetsiaalne rakendus ehk äpp, millega nutitelefonitsi endale mugavalt ja kiiresti laevapilet soetada.

Google Playst allalaetava rakenduse nimi on Tuulelaevad, nagu ka piletimüügisüsteemi veebilehel, vahendab Saarte Hääl.

Äpi telefoni saamiseks ei pea suurt muud keerulisemat tegema, kui paari näpuliigutusega selle laadima panema. Juba nutifoni jõudnud ja avatud, näeb rakendus välja nagu Tuulelaevade müügikeskkond veebis.

Lisaks on kohe rakenduse n-ö esivaates näha väike abimees ehk infonupp, kus on lihtne kokkuvõttev info rakendusest ja selle võimalustest. Rakendus on käepärane kas või sellekski, et kiigata kiiresti järgmisena väljuvate laevade kellaaegu.

Saarte Hääl lasi uhiuut rakendust proovida ka inimestel, kes tänaval juhuslikult vastu tulid. Ettevõtja Maire Vallistu leidis, et rakendus on täiesti arusaadav kõigile, kes arvutit kasutavad. Kerttu Salujärv ja Urmo Soom tõdesid aga, et sellist rakendust läheb kindlasti vaja, kuna mandril käimist on nagunii.

Väinamere Liinide juhataja Urmas Treiel nõnda varases faasis – on ju rakendus olnud n-ö avalikult väljas alles mõned loetud päevad – rakendusest lähemalt kõnelema ei kiirustanud. «Tegemist on alles testvariandiga, mida veel optimeeritakse,» märkis ta lühidalt.

Nn testrakendust saab kasutada esialgu vaid Android-operatsioonisüsteemiga nutitelefonides.

Lähiajal lisandub aga võimalus kasutada rakendust ka IOS-operatsioonisüsteemides ehk Apple’i telefonides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles