Lufthansa tühistas segaduse tõttu mudilase tagasilennupileti

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lufthansa lennuk.
Lufthansa lennuk. Foto: SCANPIX

Perekond Laasi tabas möödunud nädalal ebameeldiv üllatus kuuldes, et lennufirma Lufthansa on tühistanud 4-aastase perepoja Alixandre lennupileti, millega poiss soovis Hispaaniast tagasi koju lennata.

4-aastase Alixandre ema Anastasia Laas rääkis, et pojale ja lapse vanaemale osteti märtsis edasi-tagasi lennupilet Hispaaniasse Bilbaosse vahemaandumisega Frankfurtis. Lend Hispaaniasse pidi toimuma 15. juulil ning tagasilend 5. augustil.

«Juhtus nii, et kogu perekond otsustas juba juunis autoga Hispaaniasse sõita, mistõttu ei kasutanud poiss oma esimese suuna lennupiletit,» kirjeldas Laas. Ainsana lendas Bilbaosse vanaema.

Enne 5. augusti tagasilendu hakkas perekond Lufthansa klienditeenindusest uurima, kas lennupiletitega on kõik korras ning kas on vaja mingeid lisadokumente, sest laps sõidab koos vanaemaga. «Sain aru, et kõik on korras. Neli päeva enne lendu aga saime teada, et lapse pilet on tühistatud, sest ta ei läinud esimesele lennule,» rääkis Laas, kelle kinnitusel kästi uue pileti eest välja käia umbes 700 eurot.

Laasile tuli pileti tühistamine suure üllatusena. Ta uskus, et juba ostetud lennupileti kasutamine on reisija vaba valik.

Üldine reegel on, et kui lennufirmale ei teatata, et reisija lennule ei ilmu, siis võib firma tühistada tagasi-või jätkulennu broneeringu.

Lufthansa klienditeenindusest kinnitati Postimehele, et kui klient ei lenda ettemääratud teekonnal ja sellest eelnevalt teada ei anna, siis automaatne süsteem tühistab kõik edasised broneeringud. Lennupileti näol on tegemist lennufirma ja reisija vahel sõlmitud lepinguga. Reisija peab piletit kasutama vastavalt sõlmitud lepingule. Kui seda ei tehta, siis tuleks lennufirmale vähemalt tund aega varem sellest teada anda.

Ka tühistatud tagasilennu broneeringut on Lufthansa kinnitusel siiski võimalik kasutada, aga selleks tuleb lennufirmaga kiiremas korras suhelda. Pakutakse võimalust endale uuesti pilet broneerida, ent lennu hind võib kerkida. Samas on teatud juhtudel õigus osa piletirahast tagasi saada.  

Kuna poiss on vaid 4-aastane, siis teatas Lufthansa täna, et tuleb perekonnale vastu ning laps saab koos vanaemaga siiski homme samadel tingimustel tagasi koju lennata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles