Lapsevanem soovitab: millist pinalit osta

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poes müüakse erinevaid pinaleid.
Poes müüakse erinevaid pinaleid. Foto: Erakogu

Pinalivalik võib silme eest kirjuks võtta, mistõttu jagas Karoliina (9) ema Marit näpunäiteid, kuidas valida algklassiõpilase kirjatarvetele parim hoidik.

Mariti õpetussõnad pärinevad tütre endiselt klassijuhatajalt. Õpetaja sõnul ei ole mõtet osta lastele klassikalist mitmest «lehest» koosnevat täidetud pinalit.

«Pinali valimine on ka omaette teadus,» ütles Marit ja selgitas, et lehtedega pinalit ei ole otstarbekas soetada, sest lastel võtab pinali «aasakestest» pliiatsite urgitsemine ja hiljem ka tagasipanemine tunnis liiga palju aega.

«Meie õpetaja soovitas osta hoopis kahe sahtliga,» rääkis ema, kelle sõnul on kahe sahtliga pinal hea, sest ühele poole saab panna hariliku pliiatsi, teritaja ja kustukummi ning teise sahtlisse näiteks värvipliiatsid.

Nii leiab laps vajamineva kiiresti üles ja sahtlitesse mahub sageli ka rohkem värvipliiatsid kui «lehega» pinalisse, kus pliiatseid on igaüks eraldi «aasakeses». Peale selle ei pruugi laps kõike täidetud pinalis olevat algklassides veel vajadagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles