Pärnits: Sports Direct ei konkureeri Sportlandiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sports Direct
Sports Direct Foto: Repro

Briti spordikaupade müüja Sports Direct avab Eestis esimese kaupluse oktoobri lõpus Ülemiste keskuses, kus asub ka Sportlandi kauplus.

Sports Direct Internationalil on 60 protsendiline osalus Sportland International Groupis. Ülemiste keskuse direktori Guido Pärnitsa sõnul ei mängi see asjaolu rolli. «On kaks erinevat kontseptsiooni. Sportland on hoopis teisele kliendigrupile,» tunnistas Pärnits, kes lisas, et see klient, kes otsib odavat spordikaupa, pole Sportlandi klient.

Sports Directi kauplus hakkab laiuma 1600 ruutmeetril. «See suurus, millega nad tulevad, neid pindu ei jagata iga päev,» tõdes Pärnits, kes lisas, et ajastus oli väga hea.

Pärnitsa sõnul näeb Sports Direct Tallinnas kahte kauplust, ühte neist Ülemiste keskuses. «Tallinna-suurusesse linna võiks teha kaks poodi, aga millal nad teise poe teevad ja kas nad seda üldse teevad, seda ei oska öelda. See sõltub sellest, kas teises soovitud kohas tuleb selline pind, nagu tarvis.»

«Selles ma väga kahtlen, et kaubavalik on sama mõlemas poes,» ütles Pärnits. Ta arvab, et üks omanik ei lase erinevates poodides erinevate hindadega müüki näiteks Nike'i uue hooaja kaupa.  «Ju hakkab neis poodides olema mudelite ja aastakäikude vahe.»

Sports Directi kliendina näeb Pärnits hinnatundlikku inimest, kes ei vaata mudeli värskust ja annab kvaliteedis natuke järgi.

Pärnitsa hinnangul ei hakka Sportlandil Sports Directi tulekuga halvasti minema.  «Võib-olla natuke alguses käibes kaotab, aga mingil hetkel võidab selle tagasi. Pärnitsa sõnul on Sports Directi puhul tegemist hea sporditarvete kauplusega. «Ehk tuleb Ülemistesse nüüd kliente, kes muidu seda kohta ei külastaks ning ehk ostavad Sportlandist ka mõne meeldiva kallima asja.»

Pärnitsa sõnul ootavad paljud kliendid kaupluse avamist. Kauplus avatakse Ülemiste keskuses oktoobri teises pooles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles