Uus nutikas beebimonitor teeb vanemate elu lihtsamaks

Marina Lohk
, Tarbija24 reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sproutling

Ettevõte nimega Sproutling on leiutanud uue beebimonitori, mis läheb eelmistest sammu võrra kaugemale: beebi jala ümber asetatav pael, nutikas laadija ja mobiilirakendus aitavad mitte vaid jälgida beebi und, vaid ennustada ette tema käitumist ning aidata vanematel luua parimaid tingimusi heaks uneks.

Sproutling on väidetavalt esimene beebimonitor, mida saab kohandada konkreetsele lapsele ning mis kogub ainulaadset infot, mis aitab ennustada beebi unemustreid, toatingimusi ja isegi beebi tuju, kirjutab Medical News Today.

Uus beebimonitor teeb korra sekundis 16 erinevat mõõtmist ja aitab vanematel saada infot selle kohta, kuidas nende lapsel läheb, ka siis, kui ta ennast ei liiguta ega tee häält. 

Lapse jala ümber asetatav pehme, hingav, hüpoallergeenne ja pestav pael on varustatud nutika sensoriga, mis mõõdab südamelööke, nahatemperatuuri, liikumist ja uneasendit. Komplektis on kolmes eri suuruses paelad, mida saab kasutada, kui laps hakkab suuremaks kasvama. 

Beebimonitori laadimiseks pole aga muud vaja kui nutikat juhtmevaba laadijat, mis ühtlasi ka mõõdab toa temperatuuri, niiskust, heli- ja valgustaset, et optimeerida keskkonda beebile parima une tagamiseks. 

Mobiilirakendus edastab vanematele nii sensorilt kui laadijalt saadud infot otse telefoni. Rakendus informeerib vanemaid, kui lapse toas on liiga palju lärmi või seal on liiga kuum, soovitab parimat aega lapse magama panekuks ja ennustab, millal ta peaks üles ärkama. Kui beebi ärkab, saavad vanemad veel enne tuppa astumist teada, kas ta on rahulik, rahutu või vihane. 

Seadmes kasutatud Bluetooth-tehnoloogia on umbes 1200 korda nõrgem kui enamik mobiililaineid. Lisaks on seade ehitatud nii, et raadiolained on suunatud lapse kehast eemale. 

Seadet on juba testitud kahe aasta jooksul ning see peaks olema USAs ja Kanadas saadaval 2015. aasta algusest. Eelmüügist on seadet võimalik tellida 249 dollariga (286,5 euroga), hilisem hind on 299 dollarit (224 eurot).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles