Ministeerium: Ebola puhangust haaratud riikides eestlasi alaliselt ei ela

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ebola viirus
Ebola viirus Foto: SCANPIX

Täna toimunud välisministeeriumi, sotsiaalministeeriumi ja terviseameti kohtumisel seoses Ebola-viiruse puhanguga Lääne-Aafrikas, nentis välisminister Urmas Paet, et piirkonna kolmes riigis ei ela ministeeriumile teadaolevalt ühtegi eestlast alaliselt.

Täna toimunud kohtumisel arutati kolmes Lääne-Aafrika riigis - Guineas, Libeerias ja Sierra Leones - leviva Ebola-puhanguga seotud probleeme. Arutelu eesmärk oli vahetada infot, sealhulgas arutada läbi info reisijatele, kes plaanivad külastada haiguspuhangust haaratud Lääne-Aafrika riike, teatas välisministeeriumi pressiosakond.

Välisminister Urmas Paeti sõnul ei ela välisministeeriumile teadaolevalt Guineas, Libeerias ega Sierra Leones Eesti kodanikke alaliselt. Ka ei ole sinna registreerunud ühtegi ajutiselt viibijat.

«Samas on ebolasse haigestunuid nüüdseks ka väljaspool neid riike,» lisas ta.

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) andmetel on kolmes Lääne-Aafrika riigis – Guineas, Libeerias ja Sierra Leones märkimisväärselt suurenenud Ebola-viirusnakkuse haigestunute arv. Täna nõudis Lääne-Aafrikas möllav Ebola viirus esimese ohvri juba ka Euroopas, kus Madridi haiglas suri hommikul 75-aastane preester Miguel Pajares.

Täpsem info soovituste kohta inimestele, kes nendesse riikidesse reisida soovivad, on leitav välisministeeriumi kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles