Mida teha haisvate trenniriietega?

Marina Lohk
, Tarbija24 reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui teed väga tugevat trenni, mis paneb higi ojadena voolama, võivad su trenniriided üsna kergesti haisema hakata ning ka tavaline kiire pesu ei pruugi neid enam täiesti värskeks teha.

Mida teha, et trenniriided oleksid alati täiesti puhtad ja lõhnaks hästi? Nõu annab CrossFiti kogukonnale  pühendatud ajakiri Boxlife.

1. Riputa riided pärast trenni kuivama 

Kui oled jõudnud koju, kuid ei plaani oma trenniriideid otsekohe pesta, siis ära kindlasti jäta neid vedelema trennikotti ega viska ka umbsesse pesukorvi. Selle asemel riputa nad kuivama. Sest märjades, higistes riietes, mis jäävad liiga kauaks kuskile ilma piisava õhu juurdepääsuta vedelema, võivad hakata kasvama hallitusespoorid, mis jäävad sinna pidama ka pärast pesemist.

2. Ära kasuta pesupehmendajat 

Kui pesed sünteetilisest materjalist trenniriideid, peaksid kindlasti vältima pesupehmendajat – see jätab riietele kihi, mis takistab neil täielikult puhtaks saamast. Samuti püüa kasutada vähem pesuainet, ehkki see tundub loogikavastane – ka liigne pesuaine võib jätta sellistele riietele kihi, mis võib soodustada halva lõhna kinnijäämist. Võid vahepeal panna riided pessu ka ilma igasuguse pesuvahendita, et kõik jäägid korralikult välja loputada.

3. Kasuta äädikat 

Kui su riietel on eriti tugev hais või palju plekke, pane nad enne pesumasinas pesemist 30 minutiks üks neljale äädikalahusesse likku. Kuid ole ettevaatlik – ära mingil juhul kasuta samal pesukorral valgendajat!

4. Kasuta päikesevalgust 

Kui juttu on selliste trenniriiete kuivatamisest, mida ei saa panna kuivatisse, kuid sul on võimalik kuivatada neid õues värske õhu käes, siis pea meeles, et päikese on looduslik bakterite tapja.

5. Aeg soetada uued riided 

Kui mitte miski ei aita ja riided ei tundu enam kunagi piisavalt värsked, pead ilmselt soetama uue trennivarustuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles