Soome kooliaasta algus tõmbas ka Eestis pinalite müügi käima

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valik koolikaupa.
Valik koolikaupa. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Aasta-aastalt on Maxima jaeketis koolikaupade müügi intensiivsus nii Eesti lapsevanemate hoolikamast planeerimisest kui ka Soome varasemast kooliaasta algusest nihkunud üha enam augustikuu alguse poole.

«Kui Eestis algab kooliaasta 1. septembril, siis traditsiooniliselt on koolikaupade müügi tippaeg olnud augusti kahel viimasel nädalal,» kommenteeris Maxima Eesti brändi- ja kommunikatsiooniosakonna direktor Ty Lehtmäe. «Viimasel paaril aastal täheldame samas üha suurenevat nõudlust koolikaupade järele juba augusti alguses.»

Lehtmäe sõnul näitab Maxima koolikaupade ostustatistika analüüs, et ühelt poolt eelistavad Eesti lapsevanemad üha enam koolitarbeid aegsasti soetada. Teisalt avaldab oma mõju kooliaasta varasem algus Soomes.

«Selgelt võib hinnata Soome päritolu ostjate mõju meie puhkusepiirkondade kauplustele – sel nädalal Soomes alanud kooliaasta mõjul sisaldus paljude Kuressaare ja Pärnu turistide ostukorvis sageli pliiatseid, pinaleid, vihikuid, värvimisvahendeid ja mitmesuguseid muid koolitarbeid,» ütles Lehtmäe. «Samuti elab lahe põhjakaldal palju kooliealiste lastega Eesti peresid, kelle ostude mõju tunneme ennekõike Tallinna kauplustes.»

Populaarseimaks tooteks on pinalid ja 12-leheküljelised vihikud, mille müük on tänavu kuu alguse seisuga mullu samast perioodist ligi 50 protsenti kõrgem. «Nii pinalite kui vihikute puhul on jätkuvalt populaarsed erinevate multifilmikarakteritega tooted – hästi müüvad nii mullused hitid ehk Monster High tegelastega tooted kui ka ajatu klassika Disney joonisfilmidest tuttavate tegelaskujude näol,» lisas Lehtmäe.

Maxima kauplusteketi koolikaupade esiviisik on 12. augusti seisuga järgmine:

• Pinalid (tühjad ja täidetud)

• Vihikud, kaustikud ja koopiapaber

• Akvarell- ja guaššvärvid

• Ranitsad

• Pinal Monster High

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles