Ostukäru väärtus küündib 600 euroni

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ostukäru.
Ostukäru. Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht

Kui 10. augustil Hiiumaa Selverist ostukäru varastati, imestasid kliendid, et selle väärtus teatati olevat 591 eurot. Poeketid kinnitavad, et ostukäru hind võib tõesti sinnani küündida.

«10. augustil kella 8 ja 13 vahel varastati Pühalepa vallas Linnumäe külas kauplusest ostukäru. Kahju on 591 eurot,» teatas Lääne prefektuur pühapäeval toimunu kohta.

Selveri sisekommunikatsiooni spetsialist Piret Putko ütles, et Selverites on väga erineva suurusega ostukärusid. «Pakume klientidele võimalust kasutada tavakäru, lastele autokäru ning samuti Selveri lippudega väikest ostukäru. Lisaks sellele on ka ostukärud kauplustes erineva mahutatavusega,» lausus ta ning lisas: «Tõepoolest, autokärud on meie jaoks väärt lugeja poolt välja toodud hinda.»

Rimi kommunikatsioonijuht Katrin Bats selgitas, et ostukärude hind sõltub paljudest teguritest. «Kindlasti on määrav tellitav kogus, samuti on ostukärusid võimalik tellida erineva varustuse astega, näiteks koos beebiistmega, ja suurusega ning kõik see mõjutab käru hinda,» tõdes ta.

Rimi ketis on Batsi sõnul kärude arv väga suur ning see on ka omakorda mõjutanud tüki hinda. «Meie kauplustes olevate ostukärude väärtus jääb hinnaklassi 55-80 eurot tükk,» ütles ta.

Prisma ei nõustunud ostukärude hindu avaldama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles