Pargitud sõidukitele otsasõidud kasvasid juulis üle 60 protsendi

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkimine rannaparklates. Pirita rannahoone tagune parkla.
Parkimine rannaparklates. Pirita rannahoone tagune parkla. Foto: Mihkel Maripuu

Juulis maksis If Kindlustus oma klientidele 2333 kahjujuhtumi eest kolm miljonit eurot hüvitisi, millest enim kasvasid möödunud kuul teated varakahjudest ning pargitud sõidukitele otsasõitudest. If Kindlustus palub inimestel parklas toimunud kahjust teavitada politseid.

Suurimad juulikuu väljamaksed olid kaskokahjudes ja varakahjudes, kus If korvas vastavalt 1,2 ja 0,9 miljoni euro eest kahjusid. Liikluse kahjusid hüvitati veidi üle 0,8 miljoni euro.

Varakahjudest teatati 539 juhul ning nende arv kasvas aastataguse ajaga tervelt 43,4 protsenti. Varakahjude kasvu põhjuseks on hüppeliselt kasvanud piksekahjude arv. Ainuüksi juulis teatati Ifile 83st piksest ning voolukõikumisest põhjustatud kahjust, kokku on tänavu registreeritud 231 sellist kahju.

Pargitud sõidukitele otsasõite registreeriti juulis rekordiliselt 208 ning seda on 62,5 protsenti rohkem kui juunis, kui neid registreeriti 128. Kokku on tänavu kaskokindlustuse kliendid pargitud sõidukitele otsasõitudest teada andnud 1061 korral.

If Kindlustuse kahjukäsitluse osakonnajuhi Taavi Kiibuse sõnul on parklates juhtunud õnnetuste omapäraks tihti asjaolu, et süüdlast enam kohapeal ei ole. «Olles poest naasnuna avastanud, et keegi on teie sõidukit vigastanud, tuleks sellest teavitada politseid. Kuna üldjuhul kahju põhjustaja kohapeale ootama ei jää, siis jääb kannatanul üle loota vaid pealtnägija tunnistustele ning võimalikule videosalvestisele. Tihti aga põhjustajale jälile ei saadagi ning siis on abiks kindlasti kaskokindlustus. Tasub meeles pidada, et parklates kehtib parema käe reegel, kui ei ole märkidega liiklust teisiti reguleeritud,» lisas Kiibus.

Pagitud sõidukite kahjud maakonniti: Harjumaa 636, Tartumaa 90, Ida-Virumaa 66, Pärnumaa 41, Lääne-Virumaa 23, Saaremaa 17, Viljandimaa 16, Raplamaa 13, Valgamaa 11, Järvamaa 10, Võrumaa 9, Jõgevamaa 8, Põlvamaa 8, Läänemaa 6, Hiiumaa 2.

Teistes riikides: Leedu 27, Soome 20, Eesti 20, Läti 9, Rootsi 8, Norra 5, Venemaa 4, Hispaania 2, Saksamaa 2, Taani 2, Poola 2, Itaalia 1, Ungari 1, Prantsusmaa 1, Horvaatia 1.

Reisikahjudest anti juulis teada 229 juhul ning õnnetusjuhtumi kahjusid registreeriti 164. Möödunud kuul laekus Ifile ka 62 koera ja kassi kindlustuse kahjuavaldust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles