64-eurone sõiduauto hüvitis kaob septembrist

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autojuht.
Autojuht. Foto: Panther Media / Scanpix

19. juunil riigikogus vastu võetud tulumaksuseaduse muutmise seadus tähendab ettevõtjate jaoks, et septembrikuust alates ei saa enam töötajale maksta isikliku auto kasutamise eest 64 eurot maksuvaba hüvitist, kui ta ei pea kilometraaži üle arvestust.

Varem võis töötajale maksta ilma sõidupäevikut pidamata ühes kuus 64 eurot ning üles kirjutades 0,30 eurot kilomeetri kohta kuni 256 euro ulatuses. Eelnõu jõustumisel, 1. septembril tuleb igal juhul arvestust pidama hakata, et tõestada, et autot kasutakse ettevõtluse eesmärgil.

Muudatuse peamiseks põhjuseks toodi menetluskäigus seda, et praktikas kasutatakse arvestuse pidamiseta makstavat hüvitist sageli maksuvaba palgalisana. Riigikogu rahanduskomisjon möönis, et arvestuse pidamise vajadus tähendab ettevõtjate jaoks küll mõningast halduskoormuse suurenemist, kuid see on maksuvabastuse sihipärase kasutamise tagamiseks õigustatud.

Seega tuleb tuleval kuul igal juhul arvestust hakata pidama. Maksuvaba hüvitise piirmäär tõuseb 335 euroni kuus ühe töötaja kohta, kilomeetri kohta on see endiselt 30 eurosenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles