Pealinna turismiäri edeneb tõusujoones

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Tallinna vanalinnas.
Turistid Tallinna vanalinnas. Foto: Liis Treimann

Käesoleva aasta esimese viie kuu jooksul peatus Tallinna majutusettevõtetes rohkem turiste kui varasemate aastate samal perioodil ja võrreldes möödunud aastaga veetsid linna külastajad Tallinnas rohkem öid.


Ettevõtlusameti andmetel on perioodil jaanuarist maini Tallinna majutusettevõtetes peatunud 430 500 turisti (+15 protsenti) ja nende poolt veedetud kokku 711 700 ööd (+20 protsenti), vahendas Raepress. Aprillis-mais suurenes ka siseturistide arv.

«Positiivset arengut mõjutasid esimesel viiel kuul elanike reisimisaktiivsuse suurenemine, soodsad majutuspakkumised,» ütles ettevõtlusameti juhataja Marek Jürgenson.
«Turistide arvu suurendasid oluliselt jaanuaris toimunud EM-võistlused iluuisutamises, lihavõttepühad aprillis ja ka Metallica kontsert,» lausus ettevõtlusameti juhataja Marek Jürgenson.

Islandi vulkaanipurske tuhapilv, mis peatas Eesti kohal lennuliikluse aprillis ligi nädalaks, väga olulist mõju Tallinna turismile ei avaldanud.

Kõige rohkem on turiste saabunud Soomest, Venemaalt ja Rootsist. Venemaalt saabunud turistide arv suurenes aasta esimese viie kuuga 50 protsendi võrra.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles