Tehnikapoed jätavad ostjad hätta

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestikeelset kasutusjuhend on puudunud ka iPadil.
Eestikeelset kasutusjuhend on puudunud ka iPadil. Foto: SCANPIX

Tarbijakaitseametisse on viimasel ajal sageli pöördutud murega, et paljudel tehnikakaupadel pole kaasas eestikeelset kasutusjuhendit – ameti kinnitusel peab tootja selle kindlasti kaubale lisama.

Sellise murega pöördub tarbijakaitseameti poole igal nädalal kaks või kolm inimest. «Sageli avastatakse kodus, et eestikeelne kasutusjuhend puudub ning toodet ei osata seetõttu korrektselt kokku panna või kasutada,» ütles tarbijakaitseameti avalike suhete juht Hanna Turetski. «See aga tähendab, et risk toote rikkumiseks on suurem.»

Näiteks pole eestikeelset kasutusjuhendit olnud kodumasinatel, aiatööriistadel, tahvelarvutitel.

Tootjal on kohustus lisada tehnikakaupadele eestikeelne kasutusjuhend ning kui seda pole tehtud, vastutab kliendi ees müüja.

Juhendil peab olema kirjas, kuidas kaupa õigesti, sihipäraselt ja säästlikult kasutada ning kuidas seda õigesti kokku panna, paigaldada, ühendada, hooldada või säilitada.

Selles osas teeb amet ka järelevalvet ning kui eestikeelne kasutusjuhend puuduma peaks, annab amet sellest tootjale märku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles